аларма на b3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
ilia3
Автомобил:
Двигател:

аларма на b3

Мнениеот ilia3 » Съб 08 дек 2007 19:40

Моля за извинение ако сгреша нещо в следващите редове но това ще е понеже съм Изображение
Та проблемът ми е следния: когато си взех пасатора алармата работеше перфектно. Обаче работеше прекалено перфектно и се включваше при най малкото нещо(изпикало се ку4е на гумата или някой минал много близо до колата и я ударил с чанта или квото там носи и сензорите решили че я крадат :wink: ). Акомулатора падаше много бързо я закарах на алармаджия да я настрои малко(той отиде в чужбина и ми остави колата НЕКАДЪРНО направена) единственото нещо което направи беше да ми изключи сензорите. После колата страда много: драскаха я с кво ли не пикаха по нея абе цигански истории.... малко се поувлякох. можех да си включвам алармата от 8-мия етаж но с времето растоянието от което можех да я включвам намаля и така докъто сега мога да я включвам само на мах 2 метра и централното отказа. казаха ми, че освен акомулатора на колата и батерията на дистанционното има и няква друга. бихте ли ми разяснили къде е тя и дали тези проблеми за от нея, каква е, от къде да си взема друга и колко струва.
Предварително БЛАГОДАРЯ!!!
p.s. търсих във форума и никъде не намерих за такава батерия за това се съмнявам за съществуването й.... а възможно е и само аз да не знам за нея. А централното се включва само в горещи летни дни, но това лято никакво го нямаше
и предложете ако знаете добър алармаджия щото наскоро ми разбиха колата и отворили жабката която се заклюква ама я откъртили и явно търсели панела на cd-то ма не го намерили и ми взели слънчевите очила и напразно ми огънали ламарината под дръжката напразно :banghead: (явно професионалисти били)за да я отворят алармата явно свирела ама не й обърнали внимание.... пак се поувлякох :banghead: та искам да си работи всичко та да не стават такива изгъзици.

Последна промяна от ilia3 на Сря 19 дек 2007 13:12, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
feersum
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот feersum » Нед 09 дек 2007 13:30

Здравей, колега,

аз наскоро имах проблеми с алармата на моя В3, ама бяха от друго естество, оказа се некадърен монтаж.

За обхвата на дистанционното - всички алармаджии твърдят, че зависи само от батерията на дистанционното. Възможно е и самата аларма да има някаква батерия като резервно захранване за сензорите, но едва ли от нея зависи обхвата на дистанционното.

Потребителски аватар
ilia3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilia3 » Нед 09 дек 2007 14:00

Батерията на дистанционното съм я сменял безброй пъти а наскоро и акомулатора на колата смених ама нищо не оказа влияние. Централното все така не работи та затова мисля че е от другата батерия :dontknow:

Потребителски аватар
feersum
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот feersum » Нед 09 дек 2007 14:04

Тогава според мен остава като вариант да се е скапал датчика на алармата - този, който следи за сигнала на дистанционното.

Потребителски аватар
BECKER
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BECKER » Нед 09 дек 2007 14:16

Тази батерия на алармата,при мен се намираше в корпуса на високоговорителя.Развиваш фунията,и сам ще се убедиш на какво прилича.Гаранция ти давам,че така се е разтекла,че не прилича на батерия. :lol:
Не говоря за батерията на дистанционното :No

Потребителски аватар
ilia3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilia3 » Нед 09 дек 2007 16:26

а между другото алармата мисля че е оригиналната на REMOCON не знам да е сменяна

Потребителски аватар
pyrpyl
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pyrpyl » Сря 19 дек 2007 10:10

Според мен батерията във фунията е била за акумулатор за резервно захранване в случай че се прекъсне сигнала от акумулатора и тогава се направи опит за отваряне на колата. Ако греша някой да ме поправи. Проблема може да е от самото дистанционно, физическо износване някакво... :dontknow: . При мен след няколко годинии употреба основното дистанционно започна да хваща когато си иска от 1-2 метра, дори и с нова батерия, докато другото дето седи в чантата на жената работи без проблеми със старата си батерия от 20-25 метра.

Потребителски аватар
native
Автомобил:
Двигател:

Re: аларма на b3

Мнениеот native » Пон 26 апр 2010 20:56

не разбирам много от аларми , но моето централно от каза заради сгъвката на шофьоркста врата , защото някакав кабел се беше прекуснал с времето , а чувствителността на алармата ми се регулира от един от неинте модоли ( при мен е зад бушоните на колата - голф 2 ) има една врътка и си я нагласям , защото и аз имах проблем с коитките които ми влизаха при двигателя зимата на топло и ми бутаха акомулатора ... та надявам се да съм бил от полза 8)

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Re: аларма на b3

Мнениеот vaskoto1 » Пон 26 апр 2010 21:20

от 2007?
да си от полза?
какво правите с тия лопати бе хора!? :beat_butt2

Върни се в “Passat”