Тъмен дим при палене на студен двигател

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Пет 12 май 2006 19:35

Само да кажа че днес си вземах колцата от сервиза където съм си абониран. Смяна на гумички ( гумички + ремонт ) = на 35 лв. От утре ще следя дали пак ще изпушва сутрин при палене - надявам се да е изчезнал този проблем. Гарнитурата на капака на клапаните не е сменяна, защото била добре.
Corko, струва ми се че по принцип за смяната на гумичките не се налага сваляне на блока.

Потребителски аватар
kbot
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kbot » Пет 12 май 2006 20:09

Маслото пуши бяло. Ако някой не вярва - развива се една свещ, налива се с масльонката (не много) и после палиш и му се радваш.
@doktora: Добър сервиз имаш, аз дето ходя все ми ги закръглят трицифрени суми.

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Нед 14 май 2006 0:04

Всичките коли дето съм виждал и гълтат масло, при подаване на газ пускат сиво-син облак.Ако беше карбуратор, щях да ти кажа че проблема е в жигльора за смукача, но за моното трябва да помисля на бистър акъл :D

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Пон 15 май 2006 20:56

Колеги , няма пушеци през ауспуха вече 3-4 сутрини и най-вероятно гумичките са били проблема - забравих да ги питам в сервиза в какво състояние са били. Най-хубавото което чувам когато работи двигателя ( а може би си внушавам ) е едно приятно жужене, бръмчене на двигателя. От както съм я взел, не смея да пусна музика в колата, само и само да слушам звука на двигателя :roll: 8)

barbushev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот barbushev » Съб 20 май 2006 22:36

Ако пушека е синкав (може и тъмно син) - със сигурност е от гумичките при палене на студен двигател. Ако е по скоро черен значи ти се дави колата и е нещо по запалителната система най-вероятно. А ако е бял си е конденз и не е страшно. За гумички се разбира и по друг начин - пускаш по някакъв наклон на подходящата скорост без газ и когато стигнеш равен участак започваш да подаваш газ и гледаш на огледалата ако изпуши синкав пушек = гумичките са за смяна.

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Нед 21 май 2006 1:18

:офф

kbot написа:@doktora: Добър сервиз имаш, аз дето ходя все ми ги закръглят трицифрени суми.

Предимството на прованса :wink:

Върни се в “Passat”