След престой на място ( на работещ двигател ) и по-рязко потегляне ( без да въртя гуми просто със повечко газ ) при пътвото натискане на спирачките педала потъва все едно има спукан маркуч. При повторно натискане заковават. Интересното е че не винаги го прави. И пропадането на педала е винаги след престой на работещ двигател и по-разко потегляне. Всичко е наред няма течове никъде и го прави еднократно когато си реши. Направо мистерия. Та ако някой е минал по този път дайте акъл къде е ключа за бараката. Единствената закономерност която хващам е че го прави след престой на работещ двигател повече от 2-3 минути.
Всъщност като се замисля и при плавно потегляне ми се е случвало. Значи след престой на място на работещ двигател повече от 2-3 мин понякога (когато му скимне) при първото натискане пропада педала на спирачките спира но много лабаво чак долу.
Странен Проблем със спирачки на Пасат В3 TD
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
- veso-golfa
- Автомобил: Golf 3
- Двигател:
- Контакти:
Re: Странен Проблем със спирачки на Пасат В3 TD
провери помпата
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
По-скоро спирачната течност или провери каква е като ДОТ
Преди време бях с "Бендикс" някакъв, който се оказа, че прегрява в жегите и каране в задръстване и светнаха всички лампи по АБС-а. Това на 2 пъти!
Смених течноста с друга, този път "ТРВ" и от тогава не съм имал грижи
Само дето е време пак да я сменям!
Преди време бях с "Бендикс" някакъв, който се оказа, че прегрява в жегите и каране в задръстване и светнаха всички лампи по АБС-а. Това на 2 пъти!
Смених течноста с друга, този път "ТРВ" и от тогава не съм имал грижи

Само дето е време пак да я сменям!

- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
вакуумна помпа.
при престой билдва вакуум (предполагам...)
виж дали ще го прави при каране и форсиране на мотора и после спирачка.
при престой билдва вакуум (предполагам...)
виж дали ще го прави при каране и форсиране на мотора и после спирачка.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
При нормално каране и при пържене няма грижи само и единственно след престой няколко минути на работещ мотор и то не винаги когато и скимне. Има случаи в месеца веднъж или въобще да не го направи, а следващия за да се случи няколко пъти за седмица. Не съм отварял вакуум помпа да няма някое клапанче в нея дето да прави мизерия 

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
vaskoto1 написа:вакуумна помпа.
Васе, не мисля, че ще е тя

На Голфа (дизеляк) бях така. Беше надрана горната, затварящата плочка на помпата и при ниски обороти на светофар просто нямаше дебит.
Но резултата е не омекване, а точно обратното - втвърдяване на педала. До толкова, че веднъж с 3-4км/ч щях да нацеля предния

Наложи се да скоча с двата крака на педала

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, погледни си сервоапарата. В началото симптомите са точно така, после това с пропадането на педала зачестява и накрая вече не иска да спира. За мен е от сервото, но може и от износена спирачна помпа. Казвам го от личен опит!
Поздрави!
Поздрави!
Колега сигорен ли си че си обезвъздушил спирачките си? и аз подкрепям колегата че е серво апарата.