проблем с климатик на В5
проблем с климатик на В5
Здравейте. Имам следния проблем с Пасат В5 - като пусна климатика и се появяват вирации. Ходих на диагностика на климатика и не намериха проблем. Моля споделете нормално ли е. При работа на място вибрациите се усещат в купето и спират като изключа климатика.
-
- Автомобил: PASSAT B6 2.0 TDI
- Двигател: CBDC 2010
Значи, като се включи климатика, двигателят се натоварва допълнително от компресора. На празен ход и при мен, при включване на АС - то, двигателят започва да тресе. Компютърът почти веднага се опитва да компенсира това допълнително натоварване, но се справя май само отчасти. Двигателят се успокоява след изключването му. Не знам дали това е нормално или има нещо за доизкусуряване. Нека някой с повече познания в тази област да сподели. Ще сме много благодарни.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
trees написа:Оборотите са си същите - около 900. Има лек спад при включване но почти веднага пак се изравняват.
При мен е по същия начин и пак се усеща лека разлика в звука от двигателя макар че не бих казал точно вибраций,но мисля че е нормално да се отрази работата на климатика,ако не е особено фрапиращо карай и не се притеснявай!