Щракане по окачването на Б5
Щракане по окачването на Б5
Здравейте колеги.Вече 4 часа търся някакъв подобен проблем по темите,но не намирам нищо.Ще съм благодарен ако някой,се е сблъсквал с нещо такова,да ме осветли.Става въпрос за звук,който се чува,като ясно щракане,прищракване или нещо от сорта,от предната дясна страна на колата,когато я разклата странично,или преминавам през неравности.Смисъл щракането се чува,когато амортисьорът се разтяга.Носачите са сменени,биалетката също. Не е и от пружината.Логично е да е нещо от амортисьора.Свалях го и него,но не съм го разглобявал от пружината.Гайката на стеблото му е стегната??????? Ако някой има идея....... Предварително благодаря.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Щракане по окачването на Б5
Колега,и аз от време на време чувам същото щракане.Казаха ми ,че е от лагерчето на амортисьора.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
пробвай на пълен ляв и десен при потегляне и кажи как е.
- pepi3196
- Автомобил: T3 Karavel
- Двигател: T3 1987
Провери си носачите колега.При монтажа бях пропуснал да дозатегна единия,че нали са малко
беше хлабав от към моста,и точно при такова разклащане щракаше

"щракане" се получава и от пречупване на стоманената вложка в гумения тампон който затваря отгоре амортисьора.върху нея ляга лагерчето на опората.рещава се със смяна на тампона.
- pepi3196
- Автомобил: T3 Karavel
- Двигател: T3 1987
rudoni написа:"щракане" се получава и от пречупване на стоманената вложка в гумения тампон който затваря отгоре амортисьора.върху нея ляга лагерчето на опората.рещава се със смяна на тампона.
При В5 няма лагерче колега

- mafiota_a4
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: AFN 09.1998
Един приятел пък беше си купил каре и тръбна да го сменя и ми стана интересно,че не трака винаги на завой.Като вдигнахме колата на крик се оказа,че са разхлабени болтовете на джантата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, мисля че имам същия проблем. При мен щракането се получава при излизане от завой,а при пълен десен или ляв няма никакъв звук, заради което си мисля че не е каре. Утре ще си я взема от майстора и ще пиша какво е сменяно.
- vladidiakov
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги!
И аз имам подобен проблем. При мен на дупките не тропа но на равно между 40 и 80 км/ч се чува някакво трополене отпред отдясно. Не е силно но дразни. Ходих на майстор, гледа я отдолу и казва че няма нищо по окачването. Карето ми е чисто ново. Някакви идеи??? И да допълня когато се намокри отдолу сякаш утихва.
И аз имам подобен проблем. При мен на дупките не тропа но на равно между 40 и 80 км/ч се чува някакво трополене отпред отдясно. Не е силно но дразни. Ходих на майстор, гледа я отдолу и казва че няма нищо по окачването. Карето ми е чисто ново. Някакви идеи??? И да допълня когато се намокри отдолу сякаш утихва.
Благодаря ви за отговорите.Все си мисля,че е от амортисьора нещо??? Просто звука се чува много ясно от там.