Хлопат ли тампоните на задните амортисьори?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Re: Хлопат ли тампоните на задните амортисьори?

Мнениеот Winner25 » Сря 12 май 2010 23:01

NazaretH написа:И при мен има хлопане отзад. Днес си взех колата от сервиза, сменях дискове и накладки, бях казъл да погледнат от какво тропа отзад. Обяснението беше много логично. Самите амортесьори имали някакъв луфт, но все още не били за смяна. Питаха ме дали тропането изчезва, като я покарам малко. И наистина, чувам звука само като я вадя от гаража, изглежда като се пренапомпят малко и спира да тропа.

Може и амортисьорите да са :roll: Сега ккато се замисля при мен от както се стопли по-рядко се чуват. А зимата се чуваха повече.

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Чет 13 май 2010 10:33

NazaretH написа: Обяснението беше много логично. Самите амортесьори имали някакъв луфт, но все още не били за смяна.

Не виждам логика в луфт на амортисьора който да е здрав и да не тече.Луфт да има във селеновата втулка в долния край по съм съгласен.

Потребителски аватар
avanto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот avanto » Чет 13 май 2010 10:41

И на моя автомобил скоро забелязах лопане отзад и доста се чудих от какво е като набелязах амортисьорите. Става дума за Голф 3. Обаче онзи ден дадох на друг човек да покара колата, а аз се наврях в багажника и ооо чудо хлопането идва от вратата на багажника :lol: Оказа се, че бравата се е поразбила и в неравностите си хлопа поради луфта. Засега съм навил изолирбанд на едно стърчащо "нещо" дето мяза на болт и като затворя вратата и си уплътнява.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пон 17 май 2010 23:54

След като махнах пластмасите около задните колани и кората, хлопането май изчезна :)
От време на време се чува нещо което мислех че е от пружина, но май е от капака на багажника :roll:
Ако има някакво развитие ще пиша :да:

Върни се в “Passat”