VAG-COM за Пасата

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
chakarov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

VAG-COM за Пасата

Мнениеот chakarov » Вто 01 юни 2010 14:43

Здравейте, колеги,
Искам да споделя с вас малко информация относно прословутите диагностични процедури. Право да си кажа, писна ми да викам майстор-диагностик за щяло и нещяло и всеки път да плащам по 30лв.
Та реших да проуча въпроса и ето на какво попаднах: Програматори за VW и Audi. Купих си модела от 45лв. Кабелът, както се вижда от снимката, е USB, така че не се налага да се търси и купува лаптоп със сериен порт.
Обаче си има една малка тънкост. Софтуерът все пак иска данни от COM port. В диска със софтуера има драйвер за USB, който трябва да се инсталира, за да различи Windows-а съответният кабел. След инсталацията трябва да се укаже на драйвера да разпознава кабела, като включен към COM порт. После - рестарт на лаптопа, включване на кабела, стартиране на софтуера и всичко си тръгва, като по вода. Добре е да се започне с автоматично разпознаване на контролерите на компа на колата, като се запишат всички номера на контролерите. Така лесно ще можете в последствие да отивате направо на съответния контролер и да променята или следите настройките му.
Аз продължавам да тествам.

Потребителски аватар
bronzer91
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: VAG-COM за Пасата

Мнениеот bronzer91 » Вто 01 юни 2010 16:50

Здрасти, искам да попитам ... разгледах кабелите които са дадени в сайта , интересува ме този кабел от 45 лева ще ми върши ли работа за Пасат В3 и евентуално ако можете да ми кажете къде точно се намира буксата на В3 , защото на В4 буксата е точно под километража в дясно под една пласмасова капачка ...
благодаря предварително

Потребителски аватар
chakarov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот chakarov » Вто 01 юни 2010 20:29

Според мен трябва да стане. Там пише следното:
Кабела е подходящ за диагностика на автомобили от VAG-групата - VW, Audi, Seat и Skoda от 1990 до 2004г.

Т.е. ако колата ти е след 1990 година, трябва да можеш да ползваш този комплект.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 01 юни 2010 23:41

chakarov написа: Купих си модела от 45лв. Кабелът, както се вижда от снимката, е USB, така че не се налага да се търси и купува лаптоп със сериен порт.
Обаче си има една малка тънкост. Софтуерът все пак иска данни от COM port.

И аз съм със същия (v409.1), но от друг източник ;)
viewtopic.php?f=48&t=93585&start=0
Колегата VAG-COM (Стоян) ми направи инсталацията, но хвърлях по едно оченце ;)
COM порта, който го търси компютъра си е виртуален ;) (иначе аз имам и реален, де! :lol: )

Здрасти, искам да попитам ... разгледах кабелите които са дадени в сайта , интересува ме този кабел от 45 лева ще ми върши ли работа за Пасат В3 и евентуално ако можете да ми кажете къде точно се намира буксата на В3

И да, и не ;)
Не всички В3 поддържат диагностика :!: :idea:
За да тръгне при мен - сменях контролера с такъв от същия мотор (2Е), но '96г.
Относно буксите - намират се като вдигнеш пластмасовия капак под скоростния лост. Там трябва да имаш 3 двойни букси.
За да можеш въобще да включиш нещо към тях ти трябва още един преходник към посочения кабел - преходник KKL-VAG2х2
Но първо разбери със сигурност има ли смисъл да купуваш.

nikurs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikurs » Чет 03 юни 2010 7:07

Здравейте,
PASSAT B3 1.8 90 конски MONO JETRONIC RP двигател.
Вчера писах на форума, но така и неразбрах каде отиде писаното.Така, куплунга на пасата има на две места, едното е в при двигатела, другия е до скоросният лост като се махне гумения маншон.Та понеже се боря отдавна сам наватре с нещата.Компютара на B3 си говори по К-линия, ими бавен и барс код.Направил съм си един светодиод и си гледам без проблеми базвият код, но с барзия за сега проблеми.Затова в момента си правя маршрутен компютър, автономен.Като има резултат ще пиша.
Това е.

Иво74
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Иво74 » Чет 03 юни 2010 9:39

bronzer91 написа:Здрасти, искам да попитам ... разгледах кабелите които са дадени в сайта , интересува ме този кабел от 45 лева ще ми върши ли работа за Пасат В3 и евентуално ако можете да ми кажете къде точно се намира буксата на В3 , защото на В4 буксата е точно под километража в дясно под една пласмасова капачка ...
благодаря предварително

Миналата седмица си поръчах 409.1 от колегата VAG-COM и човека беше много любезен да ми отговори на всичките идиотски въпроси ,които му зададох .Всъщност той ми препоръча този интерфейс за моя пасат без да се опитва да ми продаде по-новите и по-скъпи версии.Та мисълта ми е обади се,кажи кава ти е точно колата и ще ти кажат дали ще го бъде :drunk

PowerGuy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PowerGuy » Чет 03 юни 2010 10:21

Иво74, кабела които си купил работи ли с тази версия:
http://www.ross-tech.com/vcds-lite/download/

интересувам се, понеже пише, че работи с Windows 7.

Иво74
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Иво74 » Чет 03 юни 2010 15:05

PowerGuy написа:Иво74, кабела които си купил работи ли с тази версия:
http://www.ross-tech.com/vcds-lite/download/

интересувам се, понеже пише, че работи с Windows 7.

Ами не съм пробвал,но щом я имаше тази версия на диска за инсталиране-предполагам,че работи.Иначе 409.1 и 311 работят/пробвано/.

Върни се в “Passat”