Отказа-решено!
- idkedikov
- Автомобил: VW Passat 3bg
- Двигател: AVF
- Контакти:
Отказа-решено!
Тази вечер карам си аз и са кефя
спирам до едни приятел да го вика какво прави и да са разберем каде да седним да пием по 1 кафе ... гася колата аз да не хабя газ ... разбираме се и решаваме да тръгваме обаче....не мога да запаля
въртя , въртя викам да не се е задавила нещо ама не.. зе да ми пада акумулатора и викам на другите да ма бутнат на зад , щото се падаше надолнище , и бутат обаче пак същата работа не мога и не мога да запаля ..
викам си тука нещо тоците ми ги нема и махнах едната свещ да вида поне да мята искра ама нема никой
че да питам някой имали си идея от какво може да се получи така изневиделица да ми изчезнат токовете щото аз са чудих ама нещо не можах да го проумея ..
Последна промяна от idkedikov на Пет 02 юни 2006 17:57, променено общо 1 път.
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Ъ-ъъъ! Кофти тръпка! Не забравяй, че нашите мотори запалването се командва заедно с впръскването. Ако се скапе дебитомера, може пак да не пуска искра (поне така съм чувал, за щастие не съм пробвал)
Нека не тръгваме с лошо. Първо провери да няма скапване по централния ключ (запалването) Провери на двете странични кабелчета на Хол-датчика (при разпределителя) дали има напрежение. Ако няма, проверяваш за скъсани кабели и кофти връзки към компа.Ако всичко е наред, провери дали въобще има напрежение на компютъра. Нямам схемите в момента за да ти кажа изводи. Дано някой от колегите се включи с повече инфо за DIGIFANT. Не е исключено и захранването на самата бобина-комутатор да се е скапало нещо и това да прави мизерии.Там има възможност и да е окислено по комтактите.
За сега това се сещам, ако ми хрумне още, или ти уточниш нещо, пак ще пиша!
Късмет ти желая! и стискам палци!
Нека не тръгваме с лошо. Първо провери да няма скапване по централния ключ (запалването) Провери на двете странични кабелчета на Хол-датчика (при разпределителя) дали има напрежение. Ако няма, проверяваш за скъсани кабели и кофти връзки към компа.Ако всичко е наред, провери дали въобще има напрежение на компютъра. Нямам схемите в момента за да ти кажа изводи. Дано някой от колегите се включи с повече инфо за DIGIFANT. Не е исключено и захранването на самата бобина-комутатор да се е скапало нещо и това да прави мизерии.Там има възможност и да е окислено по комтактите.
За сега това се сещам, ако ми хрумне още, или ти уточниш нещо, пак ще пиша!
Късмет ти желая! и стискам палци!
- dmitko
- Автомобил: Tiguan II 4Motion
- Двигател: CZEA 2016
Аз си мисля, че бобината/комутатора е по-вероятно да се скапе от другите възможности. Пък и се държи на 4 болта - лесно се сваля, ако намериш някой колега с такава бобина лесно може да провериш от там ли е проблема, като ги размениш. Единичния кабел от "делкото" отива към нея, намира се обикновенно в двигателния отсек откъм шофьора високо захваната.
- dinko_bonev
- Автомобил:
- Двигател:
- slavias
- Автомобил:
- Двигател:
Бобина Баце и аз така изгърмях
, само че в движение.Както си карам и все едно изключих от контакт
,ебати и майтапа баш пред един сервиз.Обаче нали сме си майстори ,откачих аларма, имобилайзер всичко ама ку.ец, неще и неще ,а пред сервиза един пич стои и гледа
викам му ти тука ли бачкаш, тоя вика тука, викай жичкаджията че си е еба..о мамата, а тоя ми казва ми аз съм жичкаджията и идва със бобина
.Е на там какво да ти казвам, запали от раз
обаче 90гроша назад 
, само че в движение.Както си карам и все едно изключих от контакт
викам му ти тука ли бачкаш, тоя вика тука, викай жичкаджията че си е еба..о мамата, а тоя ми казва ми аз съм жичкаджията и идва със бобина
.Е на там какво да ти казвам, запали от раз