Здравейте,
От скоро съм собственик на Пасат В6, 2005/2006, Хай-лайн.
Тъй като това ми е първия собствен автомобил, имам няколко питания и нужда от помощ:
1. Казанчето за вода на чистачките е спукано на 3 места и няма смисъл да се лепи.
Ако някой продава, подобно казанче за модела или съвместимо, моля да го предложи за продан.
До колкото ми казаха все още няма китайски ментета на пазара, а оригинално сигурно е около 70-80 лв.
2. Колата има много странен проблем - копчето за отваряне на багажника на ключа не работи, багажника се отваря чрез едновременно издърпване на 2-те копчета (багажник/резервоар) на шофьорската врата, а самата капачка за резервоара се отваря, когато на отворен багажник, издърпаш емблемата на колата. Т.е. на бензиностанция изпълнявам цял вуду ритуал, за да заредя.
Доста е досадно, имали някой позат монтьор в София, който би могъл да отправи този проблем или само Порше БГ?
3. Колата е с 17' лети джанти, което създава доста проблеми по нашите мили, родни пътища.
Търся да купя 5 х 16' стоманени джанти и 5 х зимни гуми за Пасат В6 преди началото на зимния сезон.
4. Колата е купена от Италия и е с голямата навигация (без тъч-скрийн), която не работи в БГ.
Знам, че няма оригинални, фолксваген карти за БГ, но може ли да се хакне, маунтне, кракне и т.н., за да работи навигацията и в БГ.
5. Затъмнените стъкла са ми доста мутренски и демоде.
Имали възможност и начин да се монтират механични щори, издърпващи се от задната врата, както при Туарег-а и автоматична, електрическа щора на задното стъкло.
Ако ли не, ви моля за адреси на фирми за затъмняване на стъклата в София.
Колата има и доста други кусури и недостатъци, но това е което е най-спешно и належащо към момента.
Надявам се да не ме "охулите/нахраните" много, но съм нов.
На всички отговорили ми, благодаря ви предварително!
Търся резервни части, гуми/джанти и навигация за Пасат В6!
-
- Автомобил:
- Двигател:
- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Търся резервни части, гуми/джанти и навигация за Пасат В6!
METHOD_MAN написа:3. Колата е с 17' лети джанти, което създава доста проблеми по нашите мили, родни пътища.
Търся да купя 5 х 16' стоманени джанти и 5 х зимни гуми за Пасат В6 преди началото на зимния сезон.
Ето ти една обява и то от днес. При добро желание и по-често следене на обявите ще намериш това което искаш: viewtopic.php?f=58&t=209571
(Не са стоманени но все пак е пример. На ден има сигурно по 30-40 обяви)
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:

Темата ти е в две части и едната е за подфорум "Купува". Някои неща можеш да намериш в подфорумите "Продава" и "Подарява", но трябва да ги следиш, както посочи и колегата преди мен.
- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
колега тук във варна има в една морга има 3 такива само кажи имаш ли пръскалки на фаровете и ако искаш ще питам за цена.има и 16 цолови оригинални джанти,доколкото до проблема с отварянето може би трябва да се овори вратата и да се види за какво става въпрос.
-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
Как ги купувате тези коли, като търсите гуми втора ръка 

- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Ето тук виж за сенници: http://www.kalocom.com/products/Sennits ... limAir/100 , но не са по 5 стинки във всеки случай...
Въпреки това ако имаше за моята кола аз щях да съм си взел, видях един комплект на живо и качеството е много високо, но уви, като за мен няма
..
Сенници ClimAir Германия:
0078124-A/B/C VW Passat Variant, 5-врати, 10/2005- комплект (задни прозорци, стъкла и 5 врата) 336.00 лв
Въпреки това ако имаше за моята кола аз щях да съм си взел, видях един комплект на живо и качеството е много високо, но уви, като за мен няма