отново датчик на абс - Б4 - решено

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

отново датчик на абс - Б4 - решено

Мнениеот vanko_VW » Сря 14 юли 2010 8:31

здравейте на всички

купих си заден датчик за АБС-са и реших да го сменям,но този който взех му е срязан кабела и трябва да ползвам моята букса :arrow: да ама като срязах моя кабела видях че има малко разлика,на този който взех кабела е коксиален,а на моя е с черно и кафчво кабелче и сега въпроса е кой с кой да свържа

и друго :arrow: мисля че този датчик който взех е от Б3,та ще има ли проблем да го сложа на Б4

а на първата снимка се вижда че стария датчик е износен по особен начин,може ли причината да е от гривната в главината :screwy
Прикачени файлове
IMG_0108.jpg
IMG_0109.jpg
IMG_0109.jpg

Последна промяна от vanko_VW на Пет 23 юли 2010 13:29, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
1z
Автомобил: seat ibiza
Двигател: atd

Re: отново датчик на абс - Б4

Мнениеот 1z » Сря 14 юли 2010 8:49

Той новия дето си го взел, не е ли по голям? На мен поне така ми изглежда на снимката,аз си взех нов оригинален и едвам го натиках вътре.

п.с гривната не се докосва до датчика.

Потребителски аватар
vanko_VW
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Сря 14 юли 2010 8:55

диаметъра който влиза в главината е същия,а е малко по-голямо тялото което чете инфо от гривната,но мисля че това не е проблем

но повече ме притеснява от какво се е износил стария(на 1год.) датчик,като както казва колегата той недопира до гривната :screwy

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Сря 14 юли 2010 10:16

:) Здравей Ванко.
Моя пасат е със същия модел като датчика, който си отбелязал като нов. Буксата му е кръгла. Предполагам на другия модел е с правоъгълна форма. Сигурно се сещаш за темата на doktora с добри снимки на двата модела, които визуално се различават по формата на буксата и тялото с четеца, кето влиза в отвора на шенкела.
Датчика влиза плътно в отвора на шенкела и четеца му е много близо до гривната. Можеш със шкуртка да поразкараш малко отвора, така че ако някога се наложи подмяна на датчика да излезе по-лесно.
След като го монтираш завърти диска и се ослушай за шум от евентуално допиране и триене/като се износи тънкия, пластмасов покриващ слой лъсва магнита/, което не е желателно защото е много вероятно да започне да отчита грешка и да ти светва индикатора на таблото. Добре е и да се профилактира със шкуртка и самата гривна, за да се махнат евентуалните леки ръжди, които може да са причина за допиране до четеца на датчика.

Последна промяна от Dpop на Сря 14 юли 2010 10:37, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vanko_VW
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Сря 14 юли 2010 10:37

Dpop написа::) Здравей Ванко.
Моя пасат е със същия модел като датчика, който си отбелязал като нов. Буксата му е кръгла. Предполагам на другия модел е с правоъгълна форма. Сигурно се сещаш за темата на doctora с добри снимки на двата модела, които визуално се различават по формата на буксата и тялото с четеца, кето влиза в отвора на шенкела.
Датчика влиза плътно в отвора на шенкела и четеца му е много близо до гривната. Можеш със шкуртка да поразкараш малко отвора, така че ако някога се наложи подмяна на датчика да излезе по-лесно.
След като го монтираш завърти диска и се ослушай за шум от евентуално допиране и триене/като се износи тънкия, пластмасов покриващ слой лъсва магнита/, което не е желателно защото е много вероятно да започне да отчита грешка и да ти светва индикатора на таблото. Добре е и да се профилактира със шкуртка и самата гривна, за да се махнат евентуалните леки ръжди, които може да са причина за допиране до четеца на датчика.

Добри съгласен съм с всичко което казваш и ти благодаря,но това което ме учудва е че не е имало само търкане,а е износен датчика и то доста

на снимката не се вижда много добре но самия датчик е станал с конусовидна форма,а това не може да се получи от ръжди

отивам да сваля диска и ще пусна снимки :banghead:

Потребителски аватар
Dpop
Двигател:

Мнениеот Dpop » Сря 14 юли 2010 10:52

Ами пусни по възможност по-добра снимка :beer .
Не мога добре да преценя дали износеното е под ъгъл, но доколкото виждам предната част на датчика е поизядена и причината за мен е, че че по някакъв начин е бил леко провиснал към гривната и тя го е оформила така. Но пък датчика си има захващащ болт, който фиксира положението му. При необходимост може да се корегира положението му с дистанцираща шайба, с подходяща дебелина, така че от една страна да не го отдалечи много от гривната и от друга да е достатъчно, за да не допира в нея. Самия отвор на шенкела как е?
Би трябвало гривната ти да е лъснала по тази обща допирна повърхност. Има вероятност и самата гривна да не е прилегнала идеално равно върху основата на диска/барабана.
:да: При всяко положение надявам се да нямаш проблем, когато монтираш новия.

Потребителски аватар
vanko_VW
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Сря 14 юли 2010 11:46

ето и снимки на гривната,претполагам се вижда,че датчика е търкал върху 10-тина зъба на гривната,предполагам че причината е в това че лагера ми беще хлабав и се е получавало леко биене :screwy

отвора в шенкела е добре,
ще почистя въпросното място където е допирал датчика и ще го слагам,пък да става квото ще

и някой знае ли кой с кой кабел да свържа че след мъничко ще събирам колата

Потребителски аватар
vanko_VW
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Пон 19 юли 2010 10:00

все още не съм сложил въпросния датчик и чакам по компетентните да кажат как да свържа кабелите :oops:

Потребителски аватар
Dpop
Двигател:

Мнениеот Dpop » Пон 19 юли 2010 10:18

vanko_VW написа:все още не съм сложил въпросния датчик и чакам по компетентните да кажат как да свържа кабелите :oops:

Имам силно предчуствие, че утре когато отидеш при Иво и Стефан това ще се промени. :D Само носи датчиците и буксите.

Потребителски аватар
vanko_VW
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Пон 19 юли 2010 10:31

Dpop написа:
vanko_VW написа:все още не съм сложил въпросния датчик и чакам по компетентните да кажат как да свържа кабелите :oops:

Имам силно предчуствие, че утре когато отидеш при Иво и Стефан това ще се промени. :D Само носи датчиците и буксите.

убеден съм,че ще ми кажат кое как е :да:

всичките ни клубни сервизи са големи :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
vanko_VW
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Пет 23 юли 2010 13:18

heavy metal zork отново с работещ АБС,благодарение на

Спасето,че ми намери датчик
Иво-The_Machine, че ми каза как да свържа кабелчетата
Ники(колегата),че направи така прословутото запояване което на мен не ми се отдава mhihi

и понеже датчика който бях взел беше с различни кабели,искам да ви покажа кой с кой се свързва :да:

а и не на последно място изолираите кабелите :wink:

Върни се в “Passat”