купих си заден датчик за АБС-са и реших да го сменям,но този който взех му е срязан кабела и трябва да ползвам моята букса

и друго

а на първата снимка се вижда че стария датчик е износен по особен начин,може ли причината да е от гривната в главината

Dpop написа::) Здравей Ванко.
Моя пасат е със същия модел като датчика, който си отбелязал като нов. Буксата му е кръгла. Предполагам на другия модел е с правоъгълна форма. Сигурно се сещаш за темата на doctora с добри снимки на двата модела, които визуално се различават по формата на буксата и тялото с четеца, кето влиза в отвора на шенкела.
Датчика влиза плътно в отвора на шенкела и четеца му е много близо до гривната. Можеш със шкуртка да поразкараш малко отвора, така че ако някога се наложи подмяна на датчика да излезе по-лесно.
След като го монтираш завърти диска и се ослушай за шум от евентуално допиране и триене/като се износи тънкия, пластмасов покриващ слой лъсва магнита/, което не е желателно защото е много вероятно да започне да отчита грешка и да ти светва индикатора на таблото. Добре е и да се профилактира със шкуртка и самата гривна, за да се махнат евентуалните леки ръжди, които може да са причина за допиране до четеца на датчика.
vanko_VW написа:все още не съм сложил въпросния датчик и чакам по компетентните да кажат как да свържа кабелите
Dpop написа:vanko_VW написа:все още не съм сложил въпросния датчик и чакам по компетентните да кажат как да свържа кабелите
Имам силно предчуствие, че утре когато отидеш при Иво и Стефан това ще се промени.Само носи датчиците и буксите.
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 24 госта