не качествени тампони на макферсън
-
- Автомобил:
- Двигател:
не качествени тампони на макферсън
Колеги имам проблем със тампоните на макферсона на пасат-1 1986г.не мога да намеря качествени.моля помагайте 

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: не качествени тампони на макферсън
Като за начало, Пасатът ти е Б2.
-
- Автомобил:
- Двигател:
пробвай с тампони монро,аз на Б3 бях доволен от тях ,но цената им беше с около 5-10лв повече от на феби и тем подобни.На пасата му минах над 30000км и им нямаше нищо.
Прощавайте , че повдигам тази стара тема но проблемът е сириозен !
С две думи какво се случи днес , отивам да си търся тампони за макферсън за Б4 . Това става след като старите изкараха по малко от 2 , 000 км. преди да почнат да похлопват . Викам си , този път ще проверя няколко марки тампони на няколко различни места , зада мога да избера най - качествените . Проверих марките " Лемфьодер " " Феби " " Монро " и " Кортеко " . Като резлтат мога да кажа , че освен по опаковка и цена други разлики няма ! Говоря съвсем сериозно ако взема и разменя тампоните в кутииките продавача няма да може да каже кои тампон от коя кутиика е бил !
Нямат производител , нямат страна на производство , нямат нищо , просто парче гума !
Искам да помоля ако някои знае от кеде може да се купи оригинален тампон да сподели тук !
С две думи какво се случи днес , отивам да си търся тампони за макферсън за Б4 . Това става след като старите изкараха по малко от 2 , 000 км. преди да почнат да похлопват . Викам си , този път ще проверя няколко марки тампони на няколко различни места , зада мога да избера най - качествените . Проверих марките " Лемфьодер " " Феби " " Монро " и " Кортеко " . Като резлтат мога да кажа , че освен по опаковка и цена други разлики няма ! Говоря съвсем сериозно ако взема и разменя тампоните в кутииките продавача няма да може да каже кои тампон от коя кутиика е бил !
Нямат производител , нямат страна на производство , нямат нищо , просто парче гума !
Искам да помоля ако някои знае от кеде може да се купи оригинален тампон да сподели тук !
-
- Автомобил: Passat+T4
- Двигател: ABS+AAB
ами азсъм решил за другата смяна която като гледам ще е скоро да намина през "Порше България"
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги аз съм с лемфйордер около година и се държат за сега скоро ги гледах , и наистена не се различават . Само имаха разлика в номерата.
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
И аз съм минавал през този филм, и накрая с Boge се укротиха. Също съм чувал от приятел, че си е сложил някакви български подсилени и бил много доволен, но не знам от къде ги е взел. Да отбележа само че и останалите части от окачването оказват влияние колко бързо ще се скапят тези тампони... ако са заминали или тръгнали амортисьорите примерно...
Здравейте колеги !
Колега от къде намерихте тампони на Боге ?
Аз продължих с търсенето на хубави тампони но за сега е безрезултатно .
На едно място ми предложиха оригинални немски на цена от 40 лв. за тампон без лагер .
За съжаление нямаха налични но в понелник очакват да ги получат , така , че като ги видя ще пиша !
Поздрави !
Колега от къде намерихте тампони на Боге ?
Аз продължих с търсенето на хубави тампони но за сега е безрезултатно .
На едно място ми предложиха оригинални немски на цена от 40 лв. за тампон без лагер .
За съжаление нямаха налични но в понелник очакват да ги получат , така , че като ги видя ще пиша !
Поздрави !
- plamen000000
- Автомобил:
- Двигател:
Някой ако може да каже къде да се търсят българските подсилени?
При тези тампони проблема е като при тамоните на двигателя, решението: оригинални тампони от 'Порше България' Двойно по-скъпи са от 'боге' и подобни, но вярвайте излиза по-евтино
Успех!

Здравеите !
Каква е равносметката след няколко седмично проучване :
1. В официалният представител на ФВ .
- тампон за еднинична броика - 48лв. Като тампона е оригинален , няма марка има щампа на " VW " и страна производител " Germany "
- лагер за единична броика - 18 лв. Като лагерът е ина .
2. Магазин за авто части предлагащ и оригинални с 3 дни доставка .
- тампон като същият предлаган от официалния представител на марката . Само , че цената му е 40 лв. за брои .
- лагер ина 15 лв.
3. Много броини магазини за авто части предлагащи различни марки тампони , неразличими един от друг , без страна на производител без щампа на производител . Вариращи цени между 12 - 25 лв. за броика !
Поздрави !
Каква е равносметката след няколко седмично проучване :
1. В официалният представител на ФВ .
- тампон за еднинична броика - 48лв. Като тампона е оригинален , няма марка има щампа на " VW " и страна производител " Germany "
- лагер за единична броика - 18 лв. Като лагерът е ина .
2. Магазин за авто части предлагащ и оригинални с 3 дни доставка .
- тампон като същият предлаган от официалния представител на марката . Само , че цената му е 40 лв. за брои .
- лагер ина 15 лв.
3. Много броини магазини за авто части предлагащи различни марки тампони , неразличими един от друг , без страна на производител без щампа на производител . Вариращи цени между 12 - 25 лв. за броика !
Поздрави !
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, оригинален тампон е този, който има каталожен номер на него и щампата на VW-AUDI. За тампона: 357 412 331 А, за лагерчето: 1J0 412 249. Съответно цената е 18 Euro за тампона, 13 за лагерчето. Другото отгоре над тази цена си го прибира дистрибутора. Но и марковите не са за подценяване. Истински лемфьордер с гравиран надпис и емблемата (сова или бухал беше) върху самия тампон, а не някое хвърчащо листче. При това на половин цена.
bachest написа: Истински лемфьордер с гравиран надпис и емблемата (сова или бухал беше) върху самия тампон, а не някое хвърчащо листче. При това на половин цена.
За съжаление такъв тампон никъде не видях .
п.п. Колега може да споделиш ако знаеш място където може да се закупи такъв тампон ! Може да е от полза на колега(и) търсещи нещо качествено !
- markovgolf
- Автомобил:
- Двигател:
IANSTO написа:bachest написа: Истински лемфьордер с гравиран надпис и емблемата (сова или бухал беше) върху самия тампон, а не някое хвърчащо листче. При това на половин цена.
За съжаление такъв тампон никъде не видях .
п.п. Колега може да споделиш ако знаеш място където може да се закупи такъв тампон ! Може да е от полза на колега(и) търсещи нещо качествено !
Ето ти
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=45&t=214033
- vpetrovbg
- Автомобил:
- Двигател:
Аз преди около 2000 км сложих тампони на SKF - закупени от представителите им в Пловдив, заедно с лагерчетата на цена около 82,00 лева за двата. За сега нямам оплаквания, но за в бъдеще ще си проличи
!