Проблем с окачването на Пасат б5.

Техническа и сервизна информация за Passat
mili 75
Автомобил:
Двигател:

Проблем с окачването на Пасат б5.

Мнениеот mili 75 » Пон 09 авг 2010 8:59

Здравейте колеги. От известно време имам едно много досадно потропване отпред от дясно, значи проявява се много отчетливо на малки неравности с ниска скорост,например калдаръм или черен път с дребни камъчета,тресе се нещо от долу, сякаш не е стегнато хубаво и ще се разпадне, интересно, че по павета примерно с по-голяма скорост не се усеща нищо,напоследък като се разтресе и разтропа се усеща сякаш отива вече и отляво не само отдясно.Сменял съм долни носачи и двата,тампони на стабилизиращата щанга,биалетка, и външен кормилен накрайник, затова ги изключвам като причина.Навежда ме на мисълта, че е нещо по каретата, вътрешен кормилен накрайник, горни носачи или бог знае какво може да е.За карета и полуоски си мисля,защото забелязвам че при потегляне на първа се усеща подобно причукване, сякаш се обира някакъв луфт, на другите предавки го няма, само на първа, на завои не чука нищо, много ме съмнява за вътрешно каре или нещо по полуоските, но досега не съм се занимавал с тях и не знам какви са симптомите и начините за проверка.Ще съм благодарен ак онякой е имал подобни проблеми да сподели, решението и начина на диагностика.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Re: Проблем с окачването на Пасат б5.

Мнениеот ChimeyJimmey » Пон 09 авг 2010 9:19

Каретата чаткат в завой. Външните. Пробвай и на задна дали чаткат.
Завърти ги - от ляво в дясно и обратно.
Ако няма промяна - горни носачи...

allfena
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот allfena » Пон 09 авг 2010 10:32

при мен беше същото при малки дупки при малка скорост тропа нещо като урдяне при мен беше от горните носачи единият едвам се държеше. проверява се когато колата се вдигне на крик с една щанга се напъват и то се вижда ако хлопат или като хванеш гумата и се опиташ да я завартиш наляво надясно е ръцете пак се вижда успех.

Потребителски аватар
kirhadj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kirhadj » Пон 09 авг 2010 12:41

Долен заден носач. Той обира луфта при потегляне и спиране. Тампона е заминал. А също така и шарнирчето, то е за неравностите. Но както са казали колегите, може и някой от горните носачи да е заминал.

mili 75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mili 75 » Пон 09 авг 2010 12:44

Мерси колеги за бързите отговори, и аз ги бях заподозрял горните носачи и ще ги сменям задължително, но се чудя дали няма и нещо друго, най-вече заради това че при отпускане на съединителя на първа се чува подобно причукване сякаш докато се обере малък луфт, но този луфт може и да е от горните носачи, ако играят в тампоните например.

mili 75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mili 75 » Пон 09 авг 2010 14:36

Колеги ще ви помоля ако някой знае размерите на болта и гайката, който минава през ухото на амортесьора и долния преден носач на Пасат б5, да ги каже че искам да си купя нови, пък не ми се сваля само да ги нося за мостра.Благодаря предварително.

Върни се в “Passat”