диагностика на носачи

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

диагностика на носачи

Мнениеот VWGT » Пон 09 авг 2010 8:44

здравейте,
искам да попитам: какъв е най-правилният начин да се диагностицира състоянието на предното окачване (носачите при ауди 6, пасат 5(5.5) и Шкока)?

За поставянето им вече знам, че когато се затятгат колата трябва да е на земята, Но при огледа им има ли такова изискване ? С щангата в коя посока е най-правилно да се тества и какво точно се гледа ?

Потребителски аватар
bangobango
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Re: диагностика на носачи

Мнениеот bangobango » Пон 09 авг 2010 8:54

За горните два знам, че се диагностицират лесно по следния начин: казваш на някой да върти волана наляво надясно, но с малък ъгъл и ти хващаш с ръка в мястото на шарнирите и двата носача и наблюдаваш. Ако има разбит горен то се и вижда с просто око как играе нагоре надолу.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 09 авг 2010 11:53

ще го пробвам и този вариант. Със сигурност имам един горен за смяна, като вдигнахме колата на подемник и го напънахме си хлопаше откровено (при тест на ръка гумата не помръдна), а при всички останали при напън с щанга има само лек луфт, но без хлопане и тн. Просто реших да питам, след като колата е във въздуха и по носачите няма никакво напрежение нормално ли е да имат и най-лек луфт ? За какво друго се гледа: напукани тампони, омаслявания ... ?

По време на каране колата ми изглежда стабилна, няма скърцане и хлопане (въпреки прецакания носач), има само едно леко звънтене от време на време, но тъй като и лагер на главина имам за смяна, ще го търся след като сменя него.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 10 авг 2010 8:47

пробвах, но нищо не показа, нямаше луфтове с ръката нищо не усетих (при мен проблема на горния е от вътрешната страна, от към купето и може би заради това) ... други начини, моля ... :D

Върни се в “Passat”