предни амортисьори?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
KRASI_1.8
Автомобил:
Двигател:

предни амортисьори?

Мнениеот KRASI_1.8 » Съб 17 юни 2006 22:21

има ли разлика в предните амортисьори на PASSAT B2 и PASSAT B3,макар и малка в размерите?
също така дали за Голф 3 са същите
благодаря ви
заглавието! mod edit: vaskoto1

Потребителски аватар
KRASI_1.8
Автомобил:
Двигател:

предни амортисьори ПАСАТ

Мнениеот KRASI_1.8 » Съб 17 юни 2006 22:47

грешка питането ми е за разлика в амортисьорите между Б3 и Б4! задавам този въпрос защото скоро на пасата ми /Б4-1994г седан/ смениха въпросните предни амортесьори /БОГЕ бяха/,след като си взех колата от сервиза-някъде след около седмица каране установих,че при подскачане по дупки или някаква неравност гумите опират в калниците /веждите/ дори на десния калник се беше леко огънала веждата.Видимо не ми направи силно впечатление ,че отпред е ниска , но имаше такова нещо макар и малко /над гумата до канта на калника/.след това отидох при майсторите които ми смениха отново амортисьорите с други друга марка испански и всичко се оправи-както преди си беше.обясниха ми,че имало малко разлика в размера на амортисьорите /положението но двете планки в които влизат двата болта захващащи амортисьора за шенкела/ разлика от порядъка на 3-4 см. та затова питам дали не са ми дали в магазина за Б3 въпреки че казаха че няма разлика,а пък и е логично-нали предницата им е еднаква.но се оправи с новите други-та незнам за какво са тези боге които ми седят сега така.

Потребителски аватар
KRASI_1.8
Автомобил:
Двигател:

хора пишете

Мнениеот KRASI_1.8 » Нед 18 юни 2006 12:36

Защо не отговаряте,нали тук има хора ,които знаят всичко?

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Нед 18 юни 2006 12:49

Не забравяй, че днес е неделя! :wink: Щом се появи народа ще ти отговорят.

Потребителски аватар
Pav3l
Автомобил: bmw
Двигател: 1998
Контакти:

Re: предни амортисьори ПАСАТ

Мнениеот Pav3l » Нед 18 юни 2006 20:35

KRASI_1.8 написа:... та затова питам дали не са ми дали в магазина за Б3 въпреки че казаха че няма разлика,а пък и е логично-нали предницата им е еднаква...

Не е съвсем еднаква! Например опорите - горните тампони, които са между купето и амортисьора (с лагера) са различни за двата модела.
Няма ми ги каталозите в момента, за да погледна дали дават различни амортисьори за тях, но няма да се учудя!

passat_cl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat_cl » Пон 19 юни 2006 8:45

Аз съм с Пасат Б3 и имах същият проблем (гумата опираше във веждата). Това нещо ми се беше получило след като в един сервиз ми сменяха тампоните на макферсона (мисля че така се казва - този който е над амортесьора, с лагера). Оказа се че след като са свалили амортесьора са ми сменили и прахоуловителя (само единият). Аз също си мислех дали амортесьорите ми са за смяна. Оказа се обаче че този "новият" прахоуловител който са ми сложели не е за пасат и антишоковият тампон, който е заедно с парахоуловителя е по малък / тънък.
Така че според мен виж си този антишоков тампон (да не е скъсан, остарял, пресован....прецакан).

Потребителски аватар
KRASI_1.8
Автомобил:
Двигател:

пак за тези амортисьори

Мнениеот KRASI_1.8 » Пон 19 юни 2006 21:51

благодаря ви за отговорите!!
но ако все пак някой има някакви данни специално за амортисьорите ще ми бъдат пного полезни-за да мога да разбера тези първите амортисьори от какво са,защото са чисто нови и ми седят така!
иначе нали ви казвам тогава ми смениха само амортиьори-нито тампони -нищо!!!и след намирането на точните амортисьори всичко се оправи!!!Ако се окаже 4е са за B3 някой ден ще ги сложа на комбито ми /Б3 1992г./.

Благодарности отново!!!!!!!!!!!!!

Върни се в “Passat”