Момчета, налага се да се разделя с абс-а и да го сменя със серво с помпа
Обаче тук възникана проблем , че не мога да намеря комплект серво с помпа , а по отделно.
та питанката ми е за пасат 89 г. RP някой знае ли модел /сериен номер за помпа и серво , щот били много варианти ?
Модел на сервото и помпата ?
Това няма никакво значение. То тогава когато си караш колата и ти изгори примерно бушона на абс-а и като натиснеш спирачката и няма да можеш да спираш. Завода производител се е презастраховал.
Имам познат, на който му се спука мембраната на сервото. Отиде при един майстор и той изолира някак си мембраната и направи колата без серво. Вече трета година кара без проблем със спирането.
Имам познат, на който му се спука мембраната на сервото. Отиде при един майстор и той изолира някак си мембраната и направи колата без серво. Вече трета година кара без проблем със спирането.
- Vasseto
- Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
- Двигател: CFFB AVF BXE
theater написа:Колеги, не съм 100% сигурен, но доколкото аз знам, при най-малко съмнение в нещо по АБС-а, компира на АБС-а го изключва, за да не се получи частично АБС-спиране в определена ситуация. Тогава колата става като нормална кола без АБС, т.е. приплъзва като се изправиш на спирачките, но спира.
И лампата за ABS остава да свети.
тъй тъй всички тез симптоми са нилце
но мога ли да карам така - без абс, в смисъл без да се притеснявам от инцидентна загуба на спирачки в неподходящ момент ?
иначе махам лампта да не свети и да не ме дразни и си карам ?
иначе другия вариант е изкорубване на абс помпата и компа и слагане на нормално серво с помпа, какво ще ме посъветвате ?
но мога ли да карам така - без абс, в смисъл без да се притеснявам от инцидентна загуба на спирачки в неподходящ момент ?
иначе махам лампта да не свети и да не ме дразни и си карам ?
иначе другия вариант е изкорубване на абс помпата и компа и слагане на нормално серво с помпа, какво ще ме посъветвате ?
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Абе доколкото ме светнаха, на Teves ABS-ите нямат серво фабрично. Може и да греша, но като гледам там... ми няма! Редовно ми исключва АБС-а, защото имам прецакан кабел на датчика на предно дясно! Няма проблем, спира си чудесно, просто АБС-а не работи като такъв и това е! Дори няма разлика в усилието над предала. Или поне аз не усещам такава