Модел на сервото и помпата ?

Техническа и сервизна информация за Passat
One
Автомобил:
Двигател:

Модел на сервото и помпата ?

Мнениеот One » Пон 19 юни 2006 10:29

Момчета, налага се да се разделя с абс-а и да го сменя със серво с помпа
Обаче тук възникана проблем , че не мога да намеря комплект серво с помпа , а по отделно.
та питанката ми е за пасат 89 г. RP някой знае ли модел /сериен номер за помпа и серво , щот били много варианти ?

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Пон 19 юни 2006 10:59

Колега защо се налага да махаш АБС-а? Дори при не работещ абс, колата пак си спира, само че като нормално кола със серво.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пон 19 юни 2006 12:54

моя е само с помпа на абс без серво :)
ако не работи абс- мога ли спокойно да я карам така ? в смисъл да не разчитам на абс-а
защото от няколко места ми казаха , че е възможно да се окажа в даден момен без никакви спирачки или с много зле спиращи такива?
какво мислят патилите ?

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Пон 19 юни 2006 14:35

Ами мога да те уверя, че съвсем спокойно можеш да караш колата с неработещ абс. Аз след зимата съм си изключил от бушона абс-а защото ме дразни това постоянно биене по педала. Нямам никакъв проблем със спирането.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пон 19 юни 2006 14:57

пак подчертавам аз съм без серво , а само с абс помпа - най стария модел

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Пон 19 юни 2006 15:07

Това няма никакво значение. То тогава когато си караш колата и ти изгори примерно бушона на абс-а и като натиснеш спирачката и няма да можеш да спираш. Завода производител се е презастраховал.
Имам познат, на който му се спука мембраната на сервото. Отиде при един майстор и той изолира някак си мембраната и направи колата без серво. Вече трета година кара без проблем със спирането.

Потребителски аватар
theater
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот theater » Пон 19 юни 2006 18:00

Колеги, не съм 100% сигурен, но доколкото аз знам, при най-малко съмнение в нещо по АБС-а, компира на АБС-а го изключва, за да не се получи частично АБС-спиране в определена ситуация. Тогава колата става като нормална кола без АБС, т.е. приплъзва като се изправиш на спирачките, но спира.

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Пон 19 юни 2006 23:57

theater написа:Колеги, не съм 100% сигурен, но доколкото аз знам, при най-малко съмнение в нещо по АБС-а, компира на АБС-а го изключва, за да не се получи частично АБС-спиране в определена ситуация. Тогава колата става като нормална кола без АБС, т.е. приплъзва като се изправиш на спирачките, но спира.

И лампата за ABS остава да свети.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 20 юни 2006 8:22

тъй тъй всички тез симптоми са нилце
но мога ли да карам така - без абс, в смисъл без да се притеснявам от инцидентна загуба на спирачки в неподходящ момент ?
иначе махам лампта да не свети и да не ме дразни и си карам ?
иначе другия вариант е изкорубване на абс помпата и компа и слагане на нормално серво с помпа, какво ще ме посъветвате ?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 20 юни 2006 8:58

Абе доколкото ме светнаха, на Teves ABS-ите нямат серво фабрично. Може и да греша, но като гледам там... ми няма! Редовно ми исключва АБС-а, защото имам прецакан кабел на датчика на предно дясно! Няма проблем, спира си чудесно, просто АБС-а не работи като такъв и това е! Дори няма разлика в усилието над предала. Или поне аз не усещам такава

Върни се в “Passat”