Здравеите !
Търсих в търсачката но точно такава тема не намерих.
Отскоро карам пасат Б4 1.8 90ps 95г.
Та проблема ми е когато запаля колата студена се чува едно постоянно виене като въртя волана то се усилва, но волана си се варти нормално като за хидравлика. Но щом позагрее колата става все едно 4е карам ЗИЛ т.е. няма завиване ако не подавам газ. Маслото и ремака са сменени.
Ако някои има идеи да споделя
Благодаря предварително
Проблем с хидравликата на волана
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB -2 0 4motion
за хидравликата

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
madmen написа:wrc_fen написа:Един приятел ме посаветва да сложа по гъсто масло или двигателно защото ако е износена помпата би трябвало да подобри работата и. Е тогава я изхвърляш направо!
Навремето на скоростите на Трабанта сложих ЕР90 вместо предписаното ЕР 80 масло и хвърлих фрайлауфта на 4-та! Тук мисля, че е по-критично
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB -2 0 4motion
за хидравликата
Всички сте прави, задължително следва да се смени помпата и да се постави масло предписано от производителя - G 00200000 , не знам колко нули бяха отзад след двойката, има го в книжката. Както споменах аз го смених с Elfmatic G3 френско масло - червено на цвят. За Passata го пише в каталозите само че е G2, но изглежда се подобряват стандартите с по-високи класове. След като го сложих нямам никакви проблеми с хидравликата на волана. Задължително сменяйте масло съгласно предписанията. Експерименти не си правете. Евтиното излиза скъпо:lol: