Въпрос за ел инсталация на пасат б3
Въпрос за ел инсталация на пасат б3
Колата е б3 91г;рп мотор без халогени,но двата фара има по една букса който са свободни, широки подобни на буксата за перката,имали някой престава за какво са?Благодаря ви предварително!
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Re: Въпрос за ел инсталация на пасат б3
Да не са с ел регулиране фаровете и да нямаш инсталация за тях.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Веднага казвам:
Ако буксите са със 3 кабела:
червен със синя лента
кафяв или кафяв със синя лента
жълт
то буксата е за ел.регулировка на фаровете
Ако буксите са със 2 кабела
кафяв
бял със жълта лента
то буксата е за фарове за мъгла известни още като халогени
Ако буксите са със 3 кабела:
червен със синя лента
кафяв или кафяв със синя лента
жълт
то буксата е за ел.регулировка на фаровете

Ако буксите са със 2 кабела
кафяв
бял със жълта лента
то буксата е за фарове за мъгла известни още като халогени

Тези букси стандартно ли се слагат или не,защото при мен няма нито коп4е за халогени нито за ел фарове?
- Namesata
- Автомобил: VW PASSAT USA
- Двигател: KR 16V 9A
не може да нямаш копче за халоген
- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
nerka написа:Тези букси стандартно ли се слагат или не,защото при мен няма нито коп4е за халогени нито за ел фарове?
Копчето за фаровете за мъгла е това, с което пускаш третата стоп светлина, като копчето е на две степени - на първата се пускат халогените, а на втората се включва и третата стоп светлина. На някои коли има инсталация за халогените до фаровете с букси, а на други няма прекарана такава. Врътка за регулиране на фаровете може да нямаш, ако не са били поставяни машинки в завода.
- vanko_VW
- Автомобил: Ford Focus
- Двигател:
vasilb написа:nerka написа:Тези букси стандартно ли се слагат или не,защото при мен няма нито коп4е за халогени нито за ел фарове?
Копчето за фаровете за мъгла е това, с което пускаш третата стоп светлина, като копчето е на две степени - на първата се пускат халогените, а на втората се включва и третата стоп светлина. На някои коли има инсталация за халогените до фаровете с букси, а на други няма прекарана такава. Врътка за регулиране на фаровете може да нямаш, ако не са били поставяни машинки в завода.
колега говорим за Б3,а не за Б4
при Б3 халогените се пускат от друго място и копчето там е на 3 степени ако е с халогени отпред
- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
vanko_VW написа:vasilb написа:nerka написа:Тези букси стандартно ли се слагат или не,защото при мен няма нито коп4е за халогени нито за ел фарове?
колега говорим за Б3,а не за Б4
при Б3 халогените се пускат от друго място и копчето там е на 3 степени ако е с халогени отпред
Колега, съжалявам, но си в грешка - имам две В3-ки, и при двете е така, както е и на снимката от руската книга! Виж на номер 14 какво пише!
http://uploadpic.org/view-pic.php?img=101677
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Васко, прав си, ама Ванко е по-прав!
Неправилно си се изразил и изглежда все едно си писал за типа включватели за фаровете за мъгла, които са на врътката на основните фарове.
При тях има опция да се издърпва към шофьора врътката.
При 1 издърпване (втора позиция) са предните фарове за мъгла, при второ издърпване - и задната мъглясала светлина

Неправилно си се изразил и изглежда все едно си писал за типа включватели за фаровете за мъгла, които са на врътката на основните фарове.
При 1 издърпване (втора позиция) са предните фарове за мъгла, при второ издърпване - и задната мъглясала светлина

- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
radotom написа:Васко, прав си, ама Ванко е по-прав!![]()
![]()
М***а му! Нещо пропускам! Нали става въпрос за Пасат В3 и копечо за включване на халогените под радиото! На В4 е с врътка и там е друга работа! Извинявам се, ако съм объркал, ама още не мога да схвана къде греша!

ПП: Операта се базикаше с мен цял ден и не искаше да ме пусне във форума, та ... разбрах! Благодаря и дано не съм объркал някого!

Последна промяна от vasilb на Нед 10 окт 2010 19:15, променено общо 2 пъти.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Е именно, де!
Просто си го написал леко овъртяно и има шанс човек да се пообърка леко
Ениуей - разбрахте се вече мисля

Просто си го написал леко овъртяно и има шанс човек да се пообърка леко

Ениуей - разбрахте се вече мисля