Здравейте колеги!
Първо искам да се извиня ако темата ми е неподходяща или има такава, но не можах да намеря такава!
Въпроса ми е следния: От къде минават маркучите/тръбите за горивото от резервоара до двигателния отсег? Питам, защото доста зачестиха кражби на гориво като се срязва маркуч някъде изпод купето и с някакъв съд се събира, а доста от горивото остава да изтече на земята. Та се страхувам и аз да не пострадам по този начин.
Автомобила е Б3 седан (ако има значение) 1.8 ААМ.
Благодаря предварително!
От къде минава "пътя" на горивото на Б3
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Re: От къде минава "пътя" на горивото на Б3
С рязане на тръба/маркуч не става
Трябва да ти пробият резервоара 

- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Така е!Може и да стане с пробиване на гърловината(над задна дясна гума)!Иначе трасето на горивопроводите е успоредно с десния праг! 

- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
Теодор написа:С рязане на тръба/маркуч не ставаТрябва да ти пробият резервоара
Така е! С рязане на маркуч не става, защото няма работеща помпа, която да прави налягане и ще изтече най-многото 50-100мл., които са в маркуча. На трабант става, защото е на системата "к'вото капне - лапне", а и маркучът му минава точно до предната броня. Единствено е възможно с пробиване на резервоара някъде, което е брутално, но ... не и невъзможно! Дано няма такива работи! Късмет!
Хм... направих си труда да отида и да легна под колата да разгледам.... ами не се вижда нищо освен един малък участък, който е доста навътре от прага (не че е невъзможно да се достигне де) и е дълъг около 40-50см. Та малко се поуспокоих от видяното
Повода да попитам е че баджанака ми е горял три пъти от такава намеса, а днес и двама комшии - също! Та се стреснах да не би и мен да застигне тази участ
Явно има значение и типа на автомобила, мотора и т.н.
Само за справка на баджо колата е Рено 19 седан (бензинов двигател)!
Както и да е - дано не се случват такива неща или пък да докопам някой на паркинга клекнал до кола!
Благодаря за отговорите!

Повода да попитам е че баджанака ми е горял три пъти от такава намеса, а днес и двама комшии - също! Та се стреснах да не би и мен да застигне тази участ

Само за справка на баджо колата е Рено 19 седан (бензинов двигател)!
Както и да е - дано не се случват такива неща или пък да докопам някой на паркинга клекнал до кола!
Благодаря за отговорите!
-
- Автомобил:
- Двигател:
При тоя пасатор само ако се продупчи ,иначе няма от къде ..!То имаше кора отдолу,но незнам дали покриваше резервоара изцяло ... 

Това е добре
За кората - специално при моя има една, но тя е точно м/у резервоара и бронята и както четох в една друга тема има по-скоро аеродинамична роля

За кората - специално при моя има една, но тя е точно м/у резервоара и бронята и както четох в една друга тема има по-скоро аеродинамична роля