Климатроник вместо климатик ???
- lz1kka
- Автомобил: Audi S7
- Двигател:
- Контакти:
Климатроник вместо климатик ???
Чудех се дали е възможно на моя пасат Б5,5 2001 година да му сложа панел-а за климатроника понеже в момента е с врътките(само климатик без климатроник). Дали е възможно да сменя само панелчето на таблото и да махна старите грозни 3 въртящи копчета?Ще може ли да се свърже или е невъзможно? Това си е една екстра повече 

- lz1kka
- Автомобил: Audi S7
- Двигател:
- Контакти:
Pav3l написа:Работата не е само в панела с врътките.
При климатроника клапите се задвижват или с вакуум, или с електромоторчета.
Ако искаш климатроник - смени и задвижването на клапите.
Ако искаш да стане най-лесно - слагай му лепенките "Продава се" и си купи с климатроник...
Едва ли ще го продам за да имам климатроник! Колко горе долу би ми струвала смяната на климатика с климатроник като се включват тези електромоторчета или каквото е там... ?
няма да стане!
трябва да смениш и някои от въздухопроводите защото при тези с климатроника клапите се управляват от стъпкови електромотори, които са вградени или са елемент от пласмасарията. отделно при климатроника имаш още 3-4 датчика разположени на различни места в купето (включително има и на тавана). скромното ми мнение е - забрави за случая, твърде скъпо е дори да намериш някоя помляна B5-ца (или 5.5). имай в предвид, че трябва да се смъкне цялото табло. causa pertuta. това, което си решил да правиш според мен няма да ти се размине с по-малко от 3-5,000лв. (само блока CLIMAtrоnik в SAKAR Auto/Unitrade e към 1,000лв.) карай си го така и се радвай на живота, няма да получиш нещо кой знае какво при климатроника (аз съм с климатроник), вярвай ми - при някои обстроятелства той има съществени недостатъци
73! LZ1RSM
трябва да смениш и някои от въздухопроводите защото при тези с климатроника клапите се управляват от стъпкови електромотори, които са вградени или са елемент от пласмасарията. отделно при климатроника имаш още 3-4 датчика разположени на различни места в купето (включително има и на тавана). скромното ми мнение е - забрави за случая, твърде скъпо е дори да намериш някоя помляна B5-ца (или 5.5). имай в предвид, че трябва да се смъкне цялото табло. causa pertuta. това, което си решил да правиш според мен няма да ти се размине с по-малко от 3-5,000лв. (само блока CLIMAtrоnik в SAKAR Auto/Unitrade e към 1,000лв.) карай си го така и се радвай на живота, няма да получиш нещо кой знае какво при климатроника (аз съм с климатроник), вярвай ми - при някои обстроятелства той има съществени недостатъци
73! LZ1RSM