Проверка стъпково моторче дали работи ?

Техническа и сервизна информация за Passat
altanivan
Автомобил:
Двигател:

Проверка стъпково моторче дали работи ?

Мнениеот altanivan » Пет 12 ное 2010 14:32

Колеги имам едно питане,намират ми се 3 на брой моторчета .. та мисълта ми е може ли свалени да проверя дали работят ,примерно да го пусна на 12волта и леко да забръмчи .. знам ли и аз !Ако някой знае дали има такава възможност свалено да се провери дали работи моля да пише.. моторчето е от този модел(1.8i и 2е) :

Изображение

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Re: Проверка стъпково моторче ?

Мнениеот bobocamaro » Пет 12 ное 2010 14:36

altanivan написа:примерно да го пусна на 12волта и леко да забръмчи

Абсолютно, колега.Но няма да бръмчи-просто клапана ще се отвори с изщракване докрай.Не го дръж дълго време така, избери си работещо, почисти го и heavy metal zork

altanivan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот altanivan » Пет 12 ное 2010 14:45

bobocamaro написа:
altanivan написа:примерно да го пусна на 12волта и леко да забръмчи

Абсолютно, колега.Но няма да бръмчи-просто клапана ще се отвори с изщракване докрай.Не го дръж дълго време така, избери си работещо, почисти го и heavy metal zork

Само по отварянето на клапана ли се разбира,че работи .. смисъл не трябва ли на моменти да отваря - затваря че да подържа еднакви обороти ,или пък обратното като не работи добре тогава отваря и затваря на моменти :Mr Green Fun :beer
И да питам има ли значение + - как ще ги вържа?

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P

Мнениеот bobocamaro » Пет 12 ное 2010 14:59

altanivan написа:Само по отварянето на клапана ли се разбира,че работи .. И да питам има ли значение + - как ще ги вържа?

Да-само по отварянето, жуженето и ъгъла на отваряне в експлоатацията ги прави ECUто на колата.
За +/- ме затапи :Mr Green Fun , не знам.Мойто го шибнах към тока, както ми дойде, и щракаше :Mr Green Fun .Действай, нищо няма да прецакаш :drunk
P.S.Всъщност, провери поляритета който му дава колата, от буксата.Да ти е по-сигурно после.Знам ли вътре дали :screwy нема някой диод в паралел и да ме кълнеш после

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Проверка стъпково моторче дали работи ?

Мнениеот radotom » Пет 12 ное 2010 15:43

Цъ! Няма диод.
Или по-точно - има, но е в ЕКУ-то ;)
Само дето за препоръчване е да не го щракаш на 12V, a на 6V
Мисля, че на такова напрежение работеше ;) (без да си залагам главата в истинноста на твърдението, де!)

altanivan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот altanivan » Пет 12 ное 2010 15:44

Ей сега двете моторчета които са в нас ги пробвах!Първото слагам го на акумулатор и само дава лека искра,никва друга реакция и не отваря вътре клапата!Второто като го закачих се чува едно п-р-р-р-р-р и клапата вътре много бързо отваряше-затваряше за стотни от секундата!Предполагам че така трябва да изглежда работещо ,като второто което пробвах при мен!А това на колата на моменти оборотите са добре,на моменти ги мени .. незнам и аз кво му е ,после ще го сваля него на акумулатора да видя какво ще покаже :beer
Иначе акумулатора имаше само 10 волта в него :Mr Green Fun

altanivan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот altanivan » Съб 13 ное 2010 16:38

Днес като ги сложих на колата и двете моторчета ,които пробвах на акумулатора много меняха оборотите .. явно и двете не стават а това, което беше на колата до сега го напръсках малко с WD и в момента поне така на место като давах по малко газ държеше точно на 800 об/мин без да мърда по надолу или да играят :bowdown Дано така да си остане,и на газ пробвах пак същото държи и не мърда :drunk

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P

Мнениеот bobocamaro » Съб 13 ное 2010 17:03

Драскай го с червена боя и заварявай предния капак :drunk

Върни се в “Passat”