гаснене на мотора 2.0 пълна инж. ри изключване от скорост

Техническа и сервизна информация за Passat
el_gado
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот el_gado » Чет 16 юни 2005 22:19

Ще пробвам да почистя дроселовата клапа и ще пиша. Ма нещо не ми се вярва това да е проблема. Не ми изглежда да има чак такъв нагар ама ще пробвам.

hhh
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hhh » Пет 17 юни 2005 9:05

el_gado написа:Ще пробвам да почистя дроселовата клапа и ще пиша. Ма нещо не ми се вярва това да е проблема. Не ми изглежда да има чак такъв нагар ама ще пробвам.

нагара е много тънк слой но при работа на празен ход клапата е почти затворена и тогава и малкия нагар влияе доста на обогатяването на горивната смес!

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 28 юни 2005 20:07

el_gado написа:Ще пробвам да почистя дроселовата клапа и ще пиша. Ма нещо не ми се вярва това да е проблема. Не ми изглежда да има чак такъв нагар ама ще пробвам.

робвай стс спрей за почистване на карбуратори /през февруари си бях купил от м-н на "Автохит"- Димитровгрдаска фирма за около 4 лв флакона.Имах проблеми със запушен жиглъор на ПХ на служебната кола, а беше голям студ и не мисе разглобяваше.
Вдигаш обороти и впръскваш през филтъра и така няколко пъти.Ако загасне палиш и пак същата процедура.В спрея има коресилин или ацетон и почиства нагара добре защото дифузорите лъснаха след процедурата.Поне при мен даде резултат.
А подвижните части смазах с тефлонов спрей държи до +260 градуса има в м-н на "Бестимекс" и той е някъде 5лв.

el_gado
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот el_gado » Пет 15 юли 2005 22:34

Момчета, да ви кажа, че смених абсолютно всички части по изпарителя и колата се оправи на газ и сега не гасне. Остана само на бензин проблема.

Потребителски аватар
RS6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот RS6 » Пет 22 юли 2005 10:43

Колеги и аз имам сащия проблем. Колата гасне при изключване от скорост, но сам забелязал , че го прави само при ниски обороти дори когато правя маневри на 1 ва и 2 ра , но с малко газ. Понякога като изключвам от 5 та и я пускам по инерция също гасне.
Това е много досадно, но мисля, че проблема е наистина в дроселната клапа и нагара по нея. Този нагар ограничава притока на въздух точно при малко газ, защото тогава се отваря незначително. Трябва по често да се чисти. Това може да става и с обикновена суха кърпа без излишни разходи за препарати.

mitni
Автомобил:
Двигател:

Re: гаснене на мотора 2.0 пълна инж. ри изключване от скорос

Мнениеот mitni » Чет 06 юли 2006 18:30

ЧАНДЛЪР БИНК написа:
el_gado написа:Значи, имам следната проблемация. Имам колата от една година и до преди месец нямах никакви проблеми. Отначало почна да гасне на газ. След това зпочна да гасне и на бензин, като и на газ и на бензин си има тихи обороти и угасва само след като съм пътувал и натисна съединителя.

При мен проблема де оправи след като монтирах бленда на въздушния филтър (абе с две думи те даси насрещната въздушна струя) Блендата си я направих сам от капачка на дезодорант. Колата бе ГОЛФ 2 1.3 карб 2Е3

Колега,идеята с блендата мниго ми хареса! Даи повечко инфо:как точно да я направя,поне дезодоранти има :lol:

Върни се в “Passat”