Бензинова помпа Б3 странна работа
Бензинова помпа Б3 странна работа
Здравейте! Вчера реших -впредвид студеното време да паля на бензин , защото цяло лято беше на газ само, но цък -не проработи естествено проверих бушона 18 беше изгорял , старият беше на 20 А затова сложих пак такъв но явно беше голямо менте защото самия той се запали и едва не замина колата гасих под бушоните с ръка направо , та реших да я сменя. Но като отвих капака дето са маркучите и махнах тапата погледнах в резервоара видях помпата до нея стигат кабелчета от буксата и изолацията им направо се е стопила от късото най вероятно.Въпроса ми е дали е вероятно самата помпа да е окъсила и от какво че чак да топи кабели и нее ли опасно с тия кабели директно в резервоара, сега се чудя дали да купувам помпа почна да ме е страх??
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Бензинова помпа Б3 странна работа
блокирала е механично и резултата е късо от натоварването.
"сега се чудя дали да купувам помпа почна да ме е страх??"
Без помпа - не е решение на проблема за зимата.
Предварително провери инсталацията, обаче, и замени или поне изолирай добре стопените кабели.
И си купи истински предпазители - знам че в Добрич има "Ауто+", аз от тях ( във Варна) съм купувал добри предпазители.
Без помпа - не е решение на проблема за зимата.
Предварително провери инсталацията, обаче, и замени или поне изолирай добре стопените кабели.
И си купи истински предпазители - знам че в Добрич има "Ауто+", аз от тях ( във Варна) съм купувал добри предпазители.
- stoyan0264
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей колега ,
ако искаш имам помпа - 50 кинта и е твоя.
Остана ми от бензиновата Б3-ка ,бях я взел за резерва.
0898/684628 - Стоян по всяко врвме.
ако искаш имам помпа - 50 кинта и е твоя.
Остана ми от бензиновата Б3-ка ,бях я взел за резерва.
0898/684628 - Стоян по всяко врвме.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Искаш или не трябва да сменяш помпата .. За това газ или не ,задължително и на бензин трябва да се кара често .. или поне да се пали на бензин 

-
- Автомобил: virgine blue B3
- Двигател:
Нова / друга/ помпа заедно с кабелите до капачката , тия със стопената изолация са ти за беля само вече 
Провери си добре и бушонното табло после

Провери си добре и бушонното табло после

vaskoto1 написа:блокирала е механично и резултата е късо от натоварването.
Наистина , нямам друго обяснение , благодаря на всички за отзивчивостта. А към колегата стоян ако ще стане помпата може да се уговорим , ама май имало разлика в различните модели- та моя е пасат 91г. GL 66кв моно комби /ако има значение/
- stoyan0264
- Автомобил:
- Двигател:
Колега моя пасат беше
1.8 моно GL - variant(комби)
АБС мотор
66 KW/90 hp

1.8 моно GL - variant(комби)
АБС мотор
66 KW/90 hp

-
- Автомобил:
- Двигател:
И от Ауди 80 стават
еднакви са
аз в момента съм с такава
еднакви са
аз в момента съм с такава
Tака значи утре ще свалям старата помпа,да се подготвя за здравата която колегата Стоян много услужливо и експедитивно предложи/благодаря за което/
и имам няколко въпроса -освен тази цедка в самата помпа има ли друг филтър някъде по трасето до моното да сменям и него,и за реле Но 80 което е за помпата трябва ли да се сменя при положение че е окъсила помпата (имам 12 волта при контакт)??????

Така , свалих старата помпа със всички салтанати.
Кабелите до нея са здраво стопени на 1 снимка се вижда,да попитам трябва ли да са някакви специални кабели със спец. изолация защото ще ги сменям/дано Стоян прати и кабелите към нея- утре ще я вземам(тъй мразя неделя)/
Като извадих маркуча дето влиза в помпата оттам излязоха доста боклучета едни бели люспи от какво ли са?????
и пак да попитам има ли другаде филтър от резервоара до моното да го сменям и него?
Кабелите до нея са здраво стопени на 1 снимка се вижда,да попитам трябва ли да са някакви специални кабели със спец. изолация защото ще ги сменям/дано Стоян прати и кабелите към нея- утре ще я вземам(тъй мразя неделя)/
Като извадих маркуча дето влиза в помпата оттам излязоха доста боклучета едни бели люспи от какво ли са?????
и пак да попитам има ли другаде филтър от резервоара до моното да го сменям и него?
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
am_gyl написа:дано Стоян прати и кабелите към нея?
Дано, защото изолацията им е бензиноустойчива. В крайна сметка от всяка кола с "кошница" ще станат. Само не слагай нормални кабели!!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
имаш горивен филтър отдолу под купето махаш пластмасовите капаци и ще я видиш намира се от дясната страна някъде посредата м/у двете гуми 

Ами не стана да я сменя , имаше разлика в помпите и не рискувах защото помпата оставаше без цедка.
Взех 2-ра ръка с кошницата с нивомера и горната тапа с маркучите/за инфо 90лв в Добрич -как е в др.градове???/ и сега всичко е ок,запали и вече ще паля само на бензин а даже може и само на бензин да я карам предвид тази цена на газта 1.38 газ -2.22-бензин май вече не си струва/разликата 80-90ст/
Взех 2-ра ръка с кошницата с нивомера и горната тапа с маркучите/за инфо 90лв в Добрич -как е в др.градове???/ и сега всичко е ок,запали и вече ще паля само на бензин а даже може и само на бензин да я карам предвид тази цена на газта 1.38 газ -2.22-бензин май вече не си струва/разликата 80-90ст/