Б3 клаксон, свири почти постоянно

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Б3 клаксон, свири почти постоянно

Мнениеот passenger » Сря 15 дек 2010 20:52

Здравейте, днес сутринта още със запалването клаксона започна да свири, след няколко удара по волана спря, но свиренето продължи при всяка бабунка, дупка, неравност и т.н. Цял ден бях като линейка (в интерес на истина всички ми правиха път без да го искам).
Махнах от волана пластината, разкачих жиците, но проблема стои.
Тези дни общо взето заради времето излизам по тъмно и се прибирам по тъмно и нямам никаква възможност за обстойни прегледи.
Всъщност дори не знам къде да погледна. Съдейки от това че пищи по неравностите явно е лош контакт но дали вътре в купето и волана или отпред под капака в дудука - не знам. Да добавя че днес си заплаих с теглене и бутане, а не по каналния ред.

Всъщност точно поради липсата на "светла" възможност има ли клаксон отделен бушон поне него да махна до събота/неделя като временно решение за да не свиря постоянно ?

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Re: Б3 клаксон, свири почти постоянно

Мнениеот pas1.8mi » Сря 15 дек 2010 21:40

Проблема явно е в "Бутона",който е в централното блокче от Волана!Бутона представлява две метални плочки с дунапрен м/у тях!Ако дунапрена се е сплескал пластините ще правят контакт и при най-малкото усилие!Бутона е свързан с две кабелни обувки към инсталацията!Провери дали обувките не правят късо по между си!

П.П Това не важи,ако си Еърбегове!

Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passenger » Сря 15 дек 2010 21:46

Аз горните пластини съм ги махнал и кабелите висят далече един от друг. Този "бутон" някъде по-навътре ли да го търся, в смисъл да свалям ли пластамсите около волана или самия волан ?

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Сря 15 дек 2010 22:25

Явно точно бутона си махнал(блокчето с емблемата)!Трябва да изолираш обувките,защото,ако "активната" се допре до метална част от волана,клаксона ще свирне!

П.П При поглед с/у колата,м/у предната маска и въздушния филтър трябва да има двойна букса с дебели проводници!Мисля,че тя отива до клаксона(май,че беше кафява)!Може да я дръпнеш за проба!

Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passenger » Чет 16 дек 2010 13:31

Мда, благодаря, намерих я, кафява е, когато я побутвам си свири, предполагам лош контакт, разкачих я, излорирах ... да спре снега и събота/неделя ще я мисля.
10х.

Върни се в “Passat”