Странен проблем със спирачките на Пасат Б3

Техническа и сервизна информация за Passat
passatcho_stz
Автомобил:
Двигател:

Странен проблем със спирачките на Пасат Б3

Мнениеот passatcho_stz » Съб 11 дек 2010 15:22

Здравейте колеги!!! :обичам ви
Имам Пасат Б 3 1.8 пълна инжекция 107 коня с двигател PF
Вчера за първи път при натискане на педала на спирачката той бе6е мек като преди това всичко си беше ОК и при повторно натискане се оправи
и така до днес когато отначало всичко е нормално и изведнъж пак мек педал на спирачките и при повторно натискане вси4ко е отново ОК
Но този път номера ми го направи 4 пъти за разтояние от 2 км
И така тука има спирачки тука няма спирачки де е проблема
Проверих нивото на спирачната течност е на MAX
Не се забелязва теч от някъде

С един приятел се съмняваме да не е заминала помпата на спирачките и тя да не може да поддържа налягането каквото трябва и периодично да омеква педала.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Re: Странен проблем със спирачките на Пасат Б3

Мнениеот znainainai » Съб 11 дек 2010 16:09

Ето че сам си си отговорил ПОМПА е проблема. По добре смени нея вместо фарове,ламарини и помпа :banghead:

Потребителски аватар
volodya iliev
Автомобил: Passat B5
Двигател: APT 2000 4MOTION

Мнениеот volodya iliev » Съб 11 дек 2010 16:59

Здравей колега като допълнение ще допълня,че освен помпата задължително смени и спирачната течност тъи като едва ли си я сменял някога.Смяната на спирачната течност е задължителна на всеки 2г. независимо от пробега за това има доста писано в форума може да се поинтересуваш да не изпадам в подробности защото точно по този начин когато не се сменя спирачната течност отива помпата лошото е че малко хора ги правят тези неща тук в бг.Поздрави и успех в разрешаването на проблема.

Потребителски аватар
illy1977
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот illy1977 » Нед 12 дек 2010 16:24

Да....!!!
Колегите са прави. Спирачната помпа е дала фира. Смяна на същата, измиване на казанчето, промивка на спирачната система чрез наливане на нова спирачна течност.

Y2K_g
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Y2K_g » Пон 13 дек 2010 17:10

И аз имам подобен проблем на пасат Б3 RP мотор. При мене педала като го натисна става твърд чак долу ниско и тогава блокират предните колела. В момента съм в дилема дали да си сменя помпата. Дайте по една идея. А колко пари струва една такава помпа нова и трудно ли се сменя. В смисъл не е нещо китайско писмо заради хидравликата покрай нея?
Благодаря за отговорите.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Вто 14 дек 2010 14:41

Ето една от около 3 страници теми свързани със спирачните помпи/пропадане, омекване на педала и т.н./, има и цени.
viewtopic.php?f=6&t=207038&start=0&hilit=%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%87%D0%BD%D0%B0+%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%B0

Може и само с профилактика/смяна на гумичките/ на помпата да се разминеш, :wink: и още една тема viewtopic.php?f=6&t=10085&start=0&hilit=%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%87%D0%BD%D0%B0+%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%B0

Потребителски аватар
CrazyTop
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CrazyTop » Сря 15 дек 2010 19:29

значи имах подобен проблем, при мен, смених спирачна помпа и .... отново си остана проблема... не бе проблема от помпата, а като прегледах колата от долу забелязах, че ма теч на кантара... не е голям но е омаслено, че и капки се виждат. Та така си доливам и уж да го сменя но ще става пролета, а относно това, че имаш спирачки по някой път мисля, че има някаква нагнетяваща помпа или нещо което правя налягане и когато работи то имаш спирачки но когато не бачка или е в процес на покой то тогава ти се губят спирачки... някакви контейнери за съхранение на налягане на течност или нещо такова имало... потърси го и прецени дали си за помпа. Че да не се набутваш направо на нея. Виж за течове.

nsstoev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nsstoev » Чет 16 дек 2010 18:17

Тука мислчя че е хубаво да кажеш каква ти е помпата...
Може ли на този мотор да е "Тавес"

Ако е такава първо задължително пробвай със смяна на спирачната течност!
трябва да се знае и как да се обезвъздуши- на задните колела не се помпи педала само се натиска леко
ама кажи каква е помпата първо...

Върни се в “Passat”