Замръзнал амортисьор?
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Замръзнал амортисьор?
Колеги, вчера се качих да припаля Пасата (Б3), както правя последните няколко дена, но не съм я карал примерно 4 дена. Та ситуацията е следната: снегорините, които чистят са нахвъргали киша, от която предната лява гума и джанта бяха покрити с мръсен лед, изчистих го и с повечко усилия тръгнах. До тук добре, обаче колата не се държеше нормално - задницата все едно беше със спортно окачване или никакво окачване...не поема ни нагоре, ни надолу! После след 5км някъде почна да се клати вертикално от неравностите, предполагам само на пружините...Гледах с фенер, около амортисьорите и пружините нямаше лед или нещо, което да им пречи на хода. После заден ляв амортисьор почна да работи леко, но десния още беше вдървен...Дали ще се оправи и той, както левия след определени километри? Споделете дали сте имали подобни ситуации, защото довечера трябва да пътувам от Свищов до Плевен и малко се притеснявам...Забравих да спомена, задните са малсени, а предните газови...Благодаря предварително!
- DA@KA
- Автомобил: Caravelle
- Двигател: ACV 1998
Re: Замръзнал амортисьор?
Няма оправия колега,сменят се с нови.Тия са засмукали вода,която замръзва и блокира клапаните в амортесьора.
- nokiangage
- Контакти:
Колега, то ясно, че скоро ще трябва да ги сменям, но въпроса ми е дали сега ще си направя мизерия ако карам така и дали ще се отпусне?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Когато се размръзнат ще отпуснат, но трябва да ги смениш, понеже са свършили курса, карай си ги колкото искаш то все едно си без тях!
- nokiangage
- Контакти:
Колеги, има ли връзка с това, че прахоуловителите на задните амортисьори са се разпаднали и почти ги няма? Определено не ми харесва как изглежда, но има ли и други колеги, които карат без прахоуловители?
П.П. Сега се свързах и очаквам цени за Билщайн, Боге или Закс... И друго да попитам - какви да взема маслени или газови? (предвид, че в багажника има един мъртъв товар от около 100 кг - газова и един бая голям магнит
) Ясно ми е разликата във возията, но какво бихте препоръчали при положение, че попринцип ще са повече натоварени ?
П.П. Сега се свързах и очаквам цени за Билщайн, Боге или Закс... И друго да попитам - какви да взема маслени или газови? (предвид, че в багажника има един мъртъв товар от около 100 кг - газова и един бая голям магнит

-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
Главния виновник за случката е точно това че са се разпаднали прахоуловителите 

- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
По-добре си измисли друг транспорт, защото ако са блокирали, дори и само един, независимо от причината, всяка вибрация се поема не от амортисьора, а от бомбето/ботуша и ще го изкривиш, което почти няма оправяне! Предлагам да не пробваш колко здраво са го направили немските инженери! Аз гласувам за газови, защото имаш доста като маса постоянен товар. Провери си и пружините да не са омекнали с времето, защото може да скъсят живота на новите амортисьори! Успех!
- nokiangage
- Контакти:
Сега ще отида в един подземен паркинг, да видя дали ще се поразмръзи кучето и ще пиша после...Колко ме е яд, че си нямам гараж, не е истина!
- nokiangage
- Контакти:
Водих я на автомивка, миха я със студена вода и се оправи!
Ама наистина ще поръчам нови, че сега моментно се оправи, ама до края на зимата означава автомивка за всяко пътуване...

Ама наистина ще поръчам нови, че сега моментно се оправи, ама до края на зимата означава автомивка за всяко пътуване...
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Не е проблема автомивката, проблема е че няма никаква устойчивост в завой. Задницата гаранция сее особено при излизане от завоя
-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
Щом сее значи скоро ще жъне 

- nokiangage
- Контакти:
К.Одаджийски написа:Не е проблема автомивката, проблема е че няма никаква устойчивост в завой. Задницата гаранция сее особено при излизане от завоя
Разбирам какво казваш колега и съм напълно съгласен с теб, но досега съм я обикалял като голям бял камък и я натискам по багажника и си реагират както трябва, нормално - тоест предполагам, че не са изпуснали и не ми бяга задницата. Те че са за смяна, ясно. Идеята ми е да се закрепи положението и да си стигна в Плевен, пък там ще умуваме какви и колко лева...Обиколих малко града и не подскача като вчера само на пружините и поема неравностите както обикновено...Дано да се задържи!

- dikara
- Автомобил:
- Двигател:
Колега мога да те посъветвам да изкараш така зимата а на пролет ако искаш ги сменяй. Казвам ти от опит преди 2 месеца си купих Пасат Б5, преди това карах едно BMW E39, имах същата случка като твоята предната зима бяха замръзнали амортисьорите на няколко пъти без да има някакъв теч от тях и така изкараха година и половина преди да изпуснат на цяло. И без това зимата не се правят ремонти по окачването, ако разбира се не са наложащи. Успех.