Как да откача решетките за парното от таблото

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Как да откача решетките за парното от таблото

Мнениеот Dan4ote » Вто 18 юли 2006 19:01

Изгоряли са ми диодите на някои от тях и искам да си ги сменя. Как да ги махна, че да не ги счупя? Предполагам, че са на щипка и трябва да го подхвана от ъглите и да издърпам :?
Ето снимки:
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Вто 18 юли 2006 21:33

Крайната излиза с ножче леко от двете страни с подпъхване, за средните не съм си играл предполагам е аналогично.
Съмнявам се да са изгоряли диодите по-скоро жичките до тях ще прекъснат или нещо от сорта.

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Вто 18 юли 2006 23:13

Ами и аз не знам дали може да изгори диода, но ще отворя и ще видя какво е положението.

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Сря 19 юли 2006 9:18

Не са диоди. Лампички са. На всичкото отгоре са с много смахнат цокъл и се намират единствено в Юнитрейд/Сакар. Ако не ти се свидят 20лв. (че май и малко повече бяха) 'оди в Сакар ще ти ги сменят без да ти ги счупят. Аз се мъчих есента около 2 часа и прецених, че в крайна сметка по-скоро ще поломя нещо от колкото да ги извадя. Ония си имат една планка с която ги вадят точно за 1 минута. Ако все пак ти се занимава - ето тук има добро описание как става. Аз обаче не се справих.
Успех! :да:
Пиши ако се справиш със страничните, на мен ми се е счупило едното ламелче, което покрива отвора и искам да го сваля да го ремонтирам.
Крушката (3В0 919 243 В) в Сакар струва 5.03лв. без ДДС

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Сря 19 юли 2006 9:25

Щом са лампички работата е ясна.
Аз свалях страничното на бората, изглежда същото , но са със светодиоди. Повода беше едното ламелче, счупих го с един тъп ароматизатор, но подлежи на ремонт с малко фантазия.

Ламелчето има две пласмасови оси от двете страни и ако види зор се чупи едната , та нагрях една карфица и я забих в ламела , после режеш и монтиращ въобще не си личи.

Не слагайте ароматизатори по тези въздуховоди много са крехки и се чупят!

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Сря 19 юли 2006 9:43

L&R написа:...
Не слагайте ароматизатори по тези въздуховоди много са крехки и се чупят!
Е те точно така е бил счупен моя. Реално ми е счупена оста около която се върти ламелчето, но мисля, че ако го сваля ще мога да го отремонтирам...

Потребителски аватар
KGL
Автомобил: Passat B8 Alltr BMT 176kW TDI
Двигател: CUAA 2016
Контакти:

Мнениеот KGL » Сря 19 юли 2006 9:52

Абе това май е слабото място на Б5те. И моя и другите които съм виждал са спротрити ламелчета и не работят добре при настройка. И аз чакам резултата от свалянето защото и при мен има май изгоряла лампичка което много ме дразни

Върни се в “Passat”