Проблем с вентилатора на парното на пасат B3 - Решен!

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Re: имам проблем с вентилатора на парното на пасат B3

Мнениеот MITKO_DVD » Вто 20 яну 2009 20:21

Аз ще напиша какъв проблем имах.Беше ми много слабо парното на 4 се усещаше едва едва,викам си ще да са клапите,взех и свалих таблото смених си радиаторчето профилакточно-така и така разпардушиних всичко и сглобих на ново,кажи речи пак беше същото или да речем една идейка по-силно,но пак незадоволително,чак тогава загледах как ми работеше вентилаторчето,а именно въртеше на обратно :shock :shock :shock :shock :shock ,без майтап,обърнах клемите на самата букса и нещеш ли почна да върти на обратното,като го сложих о ужас,о шок духаше та кинеше направо,останах много доволен,направо нямам думи,така че ако някой има такъв проблем нека да обърне внимание на това моторче.

П.С. Колегата с шума на 1 и 2 степен да не би да имаш буклуци вътре при перките на вентилатора или пък да скърца самата ос,аз го имах това и го смазах с течна грес и вече 6-7 месеца нямам проблеми :mrgreen:

Потребителски аватар
suba
Автомобил: AUDI А6
Двигател: APS

Мнениеот suba » Вто 20 яну 2009 20:24

burgazliqta2 написа:днес замерих инсталацията.акумулатор-11,6.преди да влезе в вентилатора 10,6-11.това ми се струва че е нормално.нямам идея къде е проблема.скоро пак ще разглобявам всичко.мисля си,че клапата която се намира във въздуховода непосредствено след вентилатора която затваря нацяло въздуха(1.....0) от копчето когато се завърти може евентуално да ми прави проблем.но това е почти изклучено.никои ли е нямал такъв проблем? благодаря за съветите.

Малко е слабичко,виж дали при запален двигател стига до 11,5.А за клапата нищо чудно де е блокирала или да се е откачило жилото и.
Muku написа:Аз искам да използвам темата на колегата за моя "проблем"
Когато е на 1 или 2 парното се чува "свирене". Преди ми се е случвало на два кадета, ама не вярвах че и на пасатора може да се получи същия проблем. От какво може да е?

Втулки на моторчето на вентилатора най вероятно.Ако е така скоро ще спре да свири завинаги :bishop

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Сря 21 яну 2009 0:07

Muku написа:
Аз искам да използвам темата на колегата за моя "проблем"
Когато е на 1 или 2 парното се чува "свирене". Преди ми се е случвало на два кадета, ама не вярвах че и на пасатора може да се получи същия проблем. От какво може да е?

Може и причината да е в позаминали си вече дунапрени.
Шума има ли го при напълно отворени клапи на таблото?
Дано да не е тръгнал самия вентилатор, но не се притеснявай. Моя беше започнал да просвирва на цигулка, преди около 3 години. Демонтирах го още при първите музикални трели и му капнах няколко капки масълце(по спомен трансмисионно) при втулката долу. Все още си работи вярно и :wink: не се замисля за уроци по свирене.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Сря 21 яну 2009 1:13

Muku написа:Аз искам да използвам темата на колегата за моя "проблем"

перката ти опира във сифона, махни си купе-филтъра и ще видиш къде опира, при мен е същото, разхлабих едно винтче от моторчето, подложих му хартийка и го стегнах, възможно е и четките да трият, но при мен се оправи с реглаж на наклона. Успех

Потребителски аватар
burgazliqta2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот burgazliqta2 » Сря 21 яну 2009 8:00

благодаря за съветите.пак ще пробвам и ще пиша.

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Сря 21 яну 2009 8:29

колега и според мен проблема ще е от клапата която е непосредствено след моторчето,свали само долнота жабка и пробвай като завъртиш копчето от 0 към 1 дали клапата отваря и затваря,ако не работи,пробваи да я преместиш на ръка :wink:

Потребителски аватар
burgazliqta2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот burgazliqta2 » Сря 21 яну 2009 12:26

клапата се движи.но нали говорим за VW и съм длъжен да проверя и нея.

Потребителски аватар
burgazliqta2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот burgazliqta2 » Чет 22 яну 2009 16:55

проблема решен :banana въртеше на обратно.сега е супер добре.благодаря за мненията и съветите.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Re: Проблем с вентилатора на парното на пасат B3 - Решен!

Мнениеот zfa159 » Чет 22 яну 2009 20:55

Добре де...що за идиоти ще свързват вентилаторите наобратно.....това предполагам е свързано с разглобяване на куплунга и обръщане на двете обувки или там каквито съединения ползват....това е малоумно....какво смятат,че ще постигнат? Пък и не е единичен случай да кажеш,че е просто случайност....става масово явление :shock
Данеби да има някакви два вида вентилатори с два вида поляритет и просто при смяна да не е сложен правилния....знам ли.
Иначе си мислех данеби тези с климатик да им върти по друг начин мотора ама той пък май не може да се сложи направо на мястото на обикновенното парно :)

Потребителски аватар
burgazliqta2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот burgazliqta2 » Сря 09 фев 2011 22:36

мисля си(но няма как да проверя),че вентилатора е от АУДИ-80 и при него буксата е на обратно и като го сложат от където продават колата виждат,че върти но не и посоката а и ко им пука.може и да не е така .просто така си мисля.добре,че е форума.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Чет 10 фев 2011 8:53

При В5 и В 5.5 масово слагат вентилатори от кола с десен волан.Всичко му е много хубаво,съвсем точно си става на мястото за такъв,за ляв волан,даже върти в същата посока ;) Обаче,понеже вибнаги трябва да има "обаче" или "но" номера на вентилатора е друг.След обръщане на ЕТКА и един куп каталози наобратно,се стигна до истината - перката отгоре е с различен наклон на витлата и така при същата посока на въртене на ел. мотора, постигат обратен въздушен поток във въздухозаборника и ефекта е поразителен mhihi

Върни се в “Passat”