Пасат В5 синхро 99г афн мотор странен шум от към скоростите
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пасат В5 синхро 99г афн мотор странен шум от към скоростите
Здравеите колеги нов съм във форума и съответно имам ниаколко въпроса.Купих наскоро един пасат В5 99г. АФН мотор синхро тди 110кс.Имам следниа проблем обръщам се за помощ към хората които са наясно със синхро на пасат.Проблема е следниа при тръгване на колата всичко е нормапно но като се движа на 3та скорост забравих да кажа че е с ръчни скорости та кото набера на 3та скорост и отпусна гаста и колата започне да намалява се чува едно дрънчене на ламарина и се чува откъм скоростите и задния диференциал.Моля колегите кото са запознати да пишат благодаря.
- BRUKLLIN
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пасат В5 синхро 99г афн мотор странен шум от към скоростите
Тръгни да търсиш проблема от най-елементарното-разхлабени предпазни ламаринки(термощит) отдолу по колата,прогнило гърне и т.н.!
Огледаи добре и ако не се забелязва нищо нередно външно,си провери маслата в скоростите и дифа!
Огледаи добре и ако не се забелязва нищо нередно външно,си провери маслата в скоростите и дифа!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря колега а какво масло се сипва на диференциала и какво на скоростите.И друго което не ми е ясно има ли висящ лагер кардана да не би да е от него това тропане.
- napster
- Автомобил: BMW E30
- Двигател: 1.6 LPG
Маслото за скоростите и диф-а е 75W90
- vladobg78
- Автомобил:
- Двигател:
Борислав Андреев написа:Тръгни да търсиш проблема от най-елементарното-разхлабени предпазни ламаринки(термощит) отдолу по колата,прогнило гърне и т.н.!
Не карам синхро и не съм компетентен, но аз имам също такова дрънчене само че при потегляне на първа и я огледах отдолу - имам на едно място откачване именно на този термощит, за който говори колегата. Ще се опитам да го захвана с нещо. Шумът се появи след като минах през замразнала буца лед и явно тя е причината.
- BRUKLLIN
- Автомобил:
- Двигател:
Сега се сетих още една неволя!Щах да сменям карета!
Миналото лято за морето минавах по едни пътища в ремонт,насипани с трошен камък и след няколко км. усетих странен шум отдолу!
Трака като каре,но на прав път,и то при рязко тръгване-много грозен звук!
Оказа се че са влезнали две камъчета от гадния път в лапата на която се държи тампона на двг.(Две са симетрично от двата края на скоростите)
При рязкото потегляне се удрят в термощита и така грозно звучи че
Та вижте и вие там!

Миналото лято за морето минавах по едни пътища в ремонт,насипани с трошен камък и след няколко км. усетих странен шум отдолу!
Трака като каре,но на прав път,и то при рязко тръгване-много грозен звук!

Оказа се че са влезнали две камъчета от гадния път в лапата на която се държи тампона на двг.(Две са симетрично от двата края на скоростите)
При рязкото потегляне се удрят в термощита и така грозно звучи че

Та вижте и вие там!
-
- Автомобил:
- Двигател:
А колега дали знаеш случаино дали на синхрото има висящ лагер на кардана защото вчера като разклатих на ръка кардана има голям луфт които не нормален за мен.
- viktoris
- Автомобил: Passat 98 AFN Galaxy AHU 97
- Двигател:
imash saobshtenie na lichni che njamam kiriliza
-
- Автомобил:
- Двигател:
благодаря ти колега ще проверя тази ламарина дано си прав а има ли висящ лагер този кардан