Подсветка на въздухоотводите на В5

Техническа и сервизна информация за Passat
hyrmyr
Автомобил:
Двигател:

Подсветка на въздухоотводите на В5

Мнениеот hyrmyr » Пет 04 мар 2011 10:40

Здравейте, от няколко месеца поетапно ми изчезна подсветката на половината от централния и десния предни въздухоотводи, както и на конролния панел за управление на огледалата.Имам подозрение че лампичките са свързани последователно.Основния ми проблем е със свалянето на декоративните решетки.В руския форум има описание, но нещо не става. Прилагам дадената картинка
ОБЩИЕ СВЕДЕНИЯ

Снятие сопла подачи воздуха на боковые стекла
http://automn.ru/vw-passat-b5/#
http://automn.ru/vw-passat-b5/#

ПОРЯДОК ВЫПОЛНЕНИЯ
1. Плоскогубцами, потянув вверх, извлеките из панели приборов сопла подачи воздуха на боковые стекла.
2. Для снятия центральных вентиляционных сопел используйте две отвертки, вставленные через решетки сопел. Отвертками поднимите фиксаторы и, одновременно потянув, извлеките сопла из панели приборов.
3. При установке вдавите сопла в панель приборов до их четкой фиксации.

Моля ако някой е имал подобен проблем да ми помогне! БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ОТЗОВАЛИ СЕ!

Потребителски аватар
Rosenirs
Автомобил:
Двигател:

Re: Подсветка на въздухоотводите на В5

Мнениеот Rosenirs » Пет 04 мар 2011 15:37

Колега ето има писано по този въпрос.Само да отбележа, че не са свързани последователно.
viewtopic.php?f=6&t=82174&hilit=%D0%B2%D1%8A%D0%B7%D0%B4%D1%83%D1%85%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%B4

Потребителски аватар
STEFFO
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 98

Мнениеот STEFFO » Пет 04 мар 2011 16:44

Сравнително скоро я правих тази манипулация. Темата копирана от Rosenirs е много полезна, само нея съм използвал за информация, но искам да допълня 2 неща:
1. На средната конзола са 6 зъбците 3 отгоре и 3 отдолу. Страничните зъбци се намират на около 1-1.5 сантиметра от краищата, а средните са точно между двете решетки.
2. Крушките сам си ги смених, продават се в ОМВ 2.50 лв. 2 броя. Почти невъзможно е да се запоят клемите за фасунката, защото е много недостъпно мястото за поялник, аз не съм ги запоявал и вече няколко месеца не се е случвало да примигват или т.н.

BadDevil
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BadDevil » Съб 05 мар 2011 0:42

Моите ги свалях 3 пати с една отверка без проблем.просто трябва да се разхлаби таблото около ре6етките и излизат.Кру6ките са стотинки.На OMV са мн скапи.Запояват се с поялник от 3 лева , който се продава из магазинчетата дето има всичко.Колега ако смакне6то тожа за огледалата пи6и 4е само то не ми свети и нз как да го смакна.

hyrmyr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hyrmyr » Нед 06 мар 2011 10:44

Благодаря на всички колеги за съветите!

Върни се в “Passat”