Яко тъп и смешен проблем-решен

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
КаруЦаря
Автомобил:
Двигател:

Яко тъп и смешен проблем-решен

Мнениеот КаруЦаря » Пон 24 юли 2006 12:23

Да ви разкажа една смешна историйка, от която обаче ми се дорева.
Та карам си значи от Перник към З.фабрика и на околовръстното забелязвам, че от към гориво съм направо на изпарения.Спирам на ОМВи то да заредя и се оказва, че не ми работи копчето за отваряне на капачката за горивото. Брех почнах да звъня на познати механици, ама всеки вика докарай колата да я видим . А аз едва ли имам и за 20 км гориво. Та накрая даже се опитах с един нож да я изкъртя , ама пущината се оказа много здрава.
Добре ,че един пич спря да зарежда и ме видя как си седя и си псувам, оказа се че разбира от пасати и я оправи(поне за момента).
Оказа се ,че капачето може да се отваря и ръчно като се свали кората в багажника и се дръпне едно жило.Та аз напълних резервоара и утре имам час при жичкаджия. :D :D :D

Последна промяна от КаруЦаря на Чет 27 юли 2006 9:51, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пон 24 юли 2006 12:31

хех, същия случай като на VW_Fen (ако не се лъжа), само че той беше успял някакси да изкриви капачката и да я отвори mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Пон 24 юли 2006 12:34

vasstop написа:хех, същия случай като на VW_Fen (ако не се лъжа), само че той беше успял някакси да изкриви капачката и да я отвори mhihi mhihi mhihi

на него верно му беше кипнало и я беше префасонирал по бързата процедура. 8) пасатите отделно копче от вътре ли си имат между другото?

Потребителски аватар
КаруЦаря
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот КаруЦаря » Пон 24 юли 2006 12:41

Да копченцето е м/у предните две седалки.А капачката е от много яка и гъвкава пластмаса и НЕМА огъване :twisted: .
Обаче преди 5 мин. открих нов и вероятно гаден проблем - задната дясна врата не може да се отвори ни с централното ни ръчно отвътре. Добре,че налях догоре ,че сега ако и багажника се заключи ... :horror: . Явно проблема е съвкупен и е електро... Утре ще пиша...

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 24 юли 2006 15:03

Има някаква вероятност и скъсани маркучлета на вакуума да има... И да не ти отпуска штифта за фиксация на копчето за заключването

Потребителски аватар
neocom
Автомобил: B9
Двигател:

Мнениеот neocom » Пон 24 юли 2006 18:29

Радо, тия пасати не са с вакуум, а са с ел.машинки

Потребителски аватар
КаруЦаря
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот КаруЦаря » Вто 25 юли 2006 10:08

Точно така - с електр. са. Оправи я човека за 1 час. Оказа се , че нещата не са свързани. За жилото на капачката май се оказа някакво бушонче а за вратата първоначално жичкаджията каза, че изобщо няма да се занимава щото било откачено някво жило а тая врата била с двойна защита и трябвало махане на седалките. Но после погледна уплътненията на кабелите (бяха прогнили и клеясали) и смени кабел и вратата си е като нова. Уффф е вече е решен проблема. :banana

Последна промяна от КаруЦаря на Пон 31 юли 2006 8:38, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Съб 29 юли 2006 20:55

Абе, незнам ква е тая пластмаса, ама мене бая ми мяза на стомана... тц тц тц леле трима човека дърпаме и напъваме озверели, тва чудо мръдна само малко... ся да се бия у главата що не съм знаел номера със жилото преди... Явно е хроничен проблем, щом се оплаква и човека. :roll: Ся няаа паре за нова капачка, ч си карам така до де оправиме карето, па после ш са мисли...

Върни се в “Passat”