Сутрин пали от втория път -Б4??? Решено!

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
gottibg
Автомобил:
Двигател:

Сутрин пали от втория път -Б4??? Решено!

Мнениеот gottibg » Сря 04 ное 2009 11:30

Проблема е следния,от известно време сутрин при палене заработва за секунди /притриса/ и гасне ,втория път пали без проблем и заработва както е писано по книгите/чисто без пушек и заглъхване/,така до следващата сутрин. Мотора е АЕК 1.6,има газов инжекцион.

Проблема се оказа моторчето за празния ход.След като го почистих с кореселин накрая го напръсках с ВД40.Когато го миех с кореселина забелязах, че протича при капачето което затваря моторчето при буксата,за по сигурно, че няма да тегли въздух от него го уплатних по края с малко силикон след което вкарах малко смазка през дупките на маркучите за да се движи по леко.Ефекта не закъсня,колата работи стабилно и пали от раз! :beer

Последна промяна от gottibg на Пет 04 дек 2009 11:21, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Re: Сутрин пали от втория път -Б4???

Мнениеот kossel » Сря 04 ное 2009 11:38

бенз. помпа ? Рестарт на компютър ? пробва ли ?

Потребителски аватар
gottibg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gottibg » Сря 04 ное 2009 12:41

Компа е чист/няма грешки/, помпата би трябвало да прави проблема и след това...

Потребителски аватар
kbot
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kbot » Пет 06 ное 2009 17:01

И при мене така. Стигнах до 3-ти, че и четвърти път. Прави го повече при топло време.
Смених свещи - пооправи се, ама не съвсем.
Колегите от форума набедиха температурен датчик. Смених го с някакъв испански (25 лева :banghead: ) - стана по-зле, значи и той има участие :idea:
Та сега ще си търся читав датчик (като ми остане време :D ).

Потребителски аватар
gottibg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gottibg » Пон 09 ное 2009 9:30

Днес запалих като бях подал малко педала на газта /половината от хода/ ,колата запали веднага и се изфорсира като притресе в първия момент за секунда,след което заработи перфектно.Ако не бях подал газ пак щеше да угасне.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Пон 09 ное 2009 10:49

Просто помпата не ти държи налягане,пробвай утре сутрин да дадеш на контакт 2-3 пъти без да палиш след това стартирай да видиш дали ще палне от първия път :idea:

Потребителски аватар
gottibg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gottibg » Пон 09 ное 2009 20:30

Има равитие на проблема след като заваля днес,на моменти държи високи обороти 1200 ,след което се стабилизират.един два пъти без причина паднаха на 500 и аха да угасне, като му дам газ се изфорсирва.моторчето за празния ход съм го чистил.замислям се дали бобината не се бъзика нещо?.Последната диагностика каза че всичко си е в норми освен /00513/датчик на Хол,но колата работи?!?!
п.п колата е с ГИ вече 20 000км. минат на диагностика и там всичко е ОК,а и не съм имал ядове с него.

Потребителски аватар
gottibg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gottibg » Сря 18 ное 2009 10:29

MITKO_DVD написа:Просто помпата не ти държи налягане,пробвай утре сутрин да дадеш на контакт 2-3 пъти без да палиш след това стартирай да видиш дали ще палне от първия път :idea:

Страва,запали след няколко пъти на контакт.Когато я карам на бензин няма проблем,само сутрин при първото палене след това си пали веднага,замислям се дали няма някъв клапан който трябва да държи налягане преди да заработи помпата,нещо което да и помага да не губи налягане???

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Сря 18 ное 2009 10:49

gottibg написа:
MITKO_DVD написа:Просто помпата не ти държи налягане,пробвай утре сутрин да дадеш на контакт 2-3 пъти без да палиш след това стартирай да видиш дали ще палне от първия път :idea:

Страва,запали след няколко пъти на контакт.Когато я карам на бензин няма проблем,само сутрин при първото палене след това си пали веднага,замислям се дали няма някъв клапан който трябва да държи налягане преди да заработи помпата,нещо което да и помага да не губи налягане???

Демек като дадеш няколко пъти на контакт и колата си пали от пъвия старт :?: ,нищо че е сутрин,за след това със сигурност няма да имаш ядове,защото помпата си държи налягане :idea:

Потребителски аватар
gottibg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gottibg » Сря 18 ное 2009 10:53

MITKO_DVD написа:
gottibg написа:

Демек като дадеш няколко пъти на контакт и колата си пали от пъвия старт :?: ,нищо че е сутрин,за след това със сигурност няма да имаш ядове,защото помпата си държи налягане :idea:

Да, пали и заработва нормално.Някакво решение на проблема,освен нова помпа?
Вчера накарах жената да подаде на контакт докато си бях сложил ръката на маркучите при рейката,още от първия път се усеща как се удървя маркуча/входящия и изходящия/,което ме навежда на мисълта за клапан,има един на рейката,дали не е от него?

ginevs
Автомобил: VW Passat B3
Двигател: AAM 1992

Мнениеот ginevs » Сря 18 ное 2009 12:42

М...ака му! И при мен е така - В3-ААМ двигател. Преди нещеше като е топло, ама смених свещи и датчик за температурата на водата и се пооправи. Сега обикновено сутрин пали от втория път, иначе ток има да те убие. Ще пробвам да сменя горивния филтър и ще пиша какво е станало. Иначе логични съвети /и професионални/ приемам всякакви.
P.S. Ще почерпя ако се оправи :drunk

Потребителски аватар
gottibg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gottibg » Съб 21 ное 2009 19:20

След дълго умуване реших да погледна буксата към компа,откачих и напръсках с вълшебното WD40,резултата беше че ,днес колата запали от първия път и заработи нормално.Ще следя как ще се държи следващите няколко дена и ще споделя дали това е бил проблема :drunk

Mish87
Автомобил: Tiana MK5 Variant
Двигател: CAXA
Контакти:

Re: Сутрин пали от втория път -Б4??? Решено!

Мнениеот Mish87 » Нед 13 мар 2011 17:07

gottibg написа:Проблема е следния,от известно време сутрин при палене заработва за секунди /притриса/ и гасне ,втория път пали без проблем и заработва както е писано по книгите/чисто без пушек и заглъхване/,така до следващата сутрин. Мотора е АЕК 1.6,има газов инжекцион.

Проблема се оказа моторчето за празния ход.След като го почистих с кореселин накрая го напръсках с ВД40.Когато го миех с кореселина забелязах, че протича при капачето което затваря моторчето при буксата,за по сигурно, че няма да тегли въздух от него го уплатних по края с малко силикон след което вкарах малко смазка през дупките на маркучите за да се движи по леко.Ефекта не закъсня,колата работи стабилно и пали от раз! :beer

Можеш ли да подскажеш къде се намира това моторче, тъй като и аз имам тоя проблем. Същото е сутрин въртиш един, да три пъти - захапе и работи. После другото. Покарам я малко после паля - гасне, пак паля и работи нормално.Другото което съм забелязъл е че тоя номер не го прави когато в резервуара има 15 литра и отгоре бензин ... карам го първа зима и мислех че е от студа защото лятото не ми правеше тоя номер с паленето сутрин. Благодаря :)

Върни се в “Passat”