въпросче за нов внос В4
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: въпросче за нов внос В4
Б5 не е хич лоша кола, ама явно конкретната не е читава. И ние с братовчед ми имахме същата одисея. Накрая му взехме едно Ауди А4 със същия мотор 1.8 АДР и се свърши. Обслужването му излезе маааалко повече от предвиденото, но все пак е стара кола. Сега всичко по нея е Ина и Гейтс и колата се държи безпроблемно към момента. Б4 не са лоши коли, даже са много хубави, ама са вече прекалено стари. На тоя Б5 дори и да му оправиш мотора и да дадеш една кофа пари пак ще си по-добре, щото нито ще е толко изгнил, нито ще е толкоз евтин след 2-3 години, колкото ще се обезцени Б4-ката. Лошото е, че тоя джамбаз вероятно ще я закърпи само (евентуално с части от автоморга) и толкоз. 

- embi4a
- Автомобил:
- Двигател:
radotom написа:embi4a написа:Колата е с направена рекламация и си остана в Плевен - ремонта ще е за сметка на продавача.
Хммм... не знам, ама... или баща ти е бил адски убедителен, или е направил на джамбаза предложение, което да не може да откаже (с помощта на г-н Калашников, примерно), или бих желал и аз да си купя кола от точно този джамбаз
Ами той дет се вика не успял да излезе от Плевен и колата се скапала. Би било редно даже и парите да му върне, но нейсе... Новини от вчера - джамбаза оставил колата в сервиз, сменили маслото и воала - нямало тракане притракване и потропване

Един колега ме посъветва да не се занимавам повече с тази кола и аз спирам да го правя. Евентуално утре или в четвъртък ще си вземе каляската и тогава ще гледаме и пресмятаме какво трака и какво хлопа.
- vpetrovbg
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o написа:Б5 не е хич лоша кола, ама явно конкретната не е читава. И ние с братовчед ми имахме същата одисея. Накрая му взехме едно Ауди А4 със същия мотор 1.8 АДР и се свърши. Обслужването му излезе маааалко повече от предвиденото, но все пак е стара кола. Сега всичко по нея е Ина и Гейтс и колата се държи безпроблемно към момента. Б4 не са лоши коли, даже са много хубави, ама са вече прекалено стари. На тоя Б5 дори и да му оправиш мотора и да дадеш една кофа пари пак ще си по-добре, щото нито ще е толко изгнил, нито ще е толкоз евтин след 2-3 години, колкото ще се обезцени Б4-ката. Лошото е, че тоя джамбаз вероятно ще я закърпи само (евентуално с части от автоморга) и толкоз.
И как така прецени по годините, коя ще е по-изгнила!

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Това ми е личната гледна точка. От пасатите Б4, които гледахме по къщи по частни обяви ми се струва, че имаха повече забележки откъм ръждици, отколкото моята. Разликата между Б4 и Б5 според мен е в по-добрата изработка и на купето при втората. Изгнила Б5 не съм видял досега, а Б4 доволно има.