Здравейте ,къде могат да "закачат" Пасата за РС и да ми кажат реалните километри на които е2 Става въпрос за покупка , като 1998-2000 година като възраст, и район - във София?
Благодаря Ви предварително!
Къде в София могат да ми кажат с РС реалните км на кола за п
На много места могат да ти закачат Passat-а на PC, но реалните километри не могат да ти ги кажат нито в София, нито в България, нито в Европейския съюз, НАТО, Обединените Арабски Емирства или където и да се сетиш на този свят. Може би дядо Господ има някаква идея по въпроса, но аз му загубих GSMa, иначе на драго сърце щях да ти го дам да му звъннеш.
Тъй с майтапа и с Off-a до тук.
Показанията за истинския пробег не се съхраняват никъде в този модел. Което не озачава че немогат да бъдат променяни. Общо взето се процедира като се прави предположение на колко години е колата, къде е карана и т.н. - това което го пише на километража много много не го гледай. Като поразгледаш по форума ще видиш, че колегите съветват да се обръща внимание на много други по-важни неща, които дават информация за това как е била експлоатирана колата (ходова част, състояние на двигателя, някаква история прим. сервизна книжка, фактури от обслужване). Предполагам че е излишно да ти казвам че и на 70,000 една кола може да е морга и на 300,000 да тиктака като швейцарски часовник.
Тъй с майтапа и с Off-a до тук.
Показанията за истинския пробег не се съхраняват никъде в този модел. Което не озачава че немогат да бъдат променяни. Общо взето се процедира като се прави предположение на колко години е колата, къде е карана и т.н. - това което го пише на километража много много не го гледай. Като поразгледаш по форума ще видиш, че колегите съветват да се обръща внимание на много други по-важни неща, които дават информация за това как е била експлоатирана колата (ходова част, състояние на двигателя, някаква история прим. сервизна книжка, фактури от обслужване). Предполагам че е излишно да ти казвам че и на 70,000 една кола може да е морга и на 300,000 да тиктака като швейцарски часовник.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Immortal написа:Наистина е излишно да го казваш.
70000 са си 70000![]()
300000 са си 300000![]()
Колко зверски трябва да е карана за да е морга на 70000
Не ти пожелавам да попаднеш на някоя 2-3 годишна дето я е карал някой италиански ахмак който е сменил маслото точно веднъж за тези 2-3 години .... когато колата е била на ремонт след второто прегряване, а след това е потеглял най-малко с три превъртания на гумите за да видят аверите му "как пили гуми с новото масло";
но от сърце ти желая, хайде като нещеш на 300 нека е на 200,000 германка дето всичко и е правено по книга...
пък ти после като искаш ми говори за разликата
- Rabbit_TDI
- Контакти:
Достатъчни са и 20 км без масло например. А такива коли с лопата да ги ринеш - имам примери със 2 годишни коли карани като служебни в България на по-малко от 100000 км. Ако една кола е поддържана добре може и на 300000 км да изглежда и да работи перфектно! А най-добрият белег са дребните неща по колата - дръжки , врътки и т.н. - никой джамбазин не се занимава да оправя такива неща и по това си личи как е "гледана" колата от предишните собственици.
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
[quote="jgmec"]Достатъчни са и 20 км без масло например. А такива коли с лопата да ги ринеш - имам примери със 2 годишни коли карани като служебни в България на по-малко от 100000 км. Ако една кола е поддържана добре може и на 300000 км да изглежда и да работи перфектно!
Колегата е напълно прав.Аз работя именно с доста коли,повечето нови и имам страшно голямо наблюдение,какви хора има СМОТАНЯЦИ, без извинение.Имах един случей един дойде за първа смяна на масло на 60 000 км. РЕАЛНИ само с една подробност ,че го докара пътна помощ-беше блокирал мотора.Така че по-добре на 200 000км. и подържана перфекто от колкото на 70 000км. с два основни ремонта
Колегата е напълно прав.Аз работя именно с доста коли,повечето нови и имам страшно голямо наблюдение,какви хора има СМОТАНЯЦИ, без извинение.Имах един случей един дойде за първа смяна на масло на 60 000 км. РЕАЛНИ само с една подробност ,че го докара пътна помощ-беше блокирал мотора.Така че по-добре на 200 000км. и подържана перфекто от колкото на 70 000км. с два основни ремонта

- Rabbit_TDI
- Контакти:
Днешните коли са нещо много специфично-при добра поддръжка за 500 000 км. не мръдват,а при лош стопанин за 10-20хил. км. може да им еме живота.Колегат е прав за вторичните белези.Въпреки че скоро имаше една тема как в софавто за 120лв ти прават колата новма отвън и отвътре,но все пак мисля че при внимателно вглеждане сичко се вижда-щото ако волана и педалите са гладки кат пожапникарски варкуч,колана е наръфан от кучета е седалката е с дупки кат покривката на селска кръчма няма с кво да го скриеш.
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
Колега, само едно ще ти кажа: лично познавам чистокръвен италианец, мисля 55 годишен, които на външен вид изглежда почтен бизнесмен, които на една слънчева алфа ромео, просто перфектна беше, отишъл да е*** на къра, ударил я някъде отдолу и се прибрал само 12 километра със светеша лампа някаква си - на сутринта тая кола като я буташ на скорост приплъзваше по земята, ама не се завъртваха колелата ....... гадината долна, не беше моя колата ама с удоволствие бих му разбил главата с някоя щанга за гуми.....мърлячи смотани.....

- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
при вси4ки положения за98-2000година производство колата е на около 200000км минимум,преди 2дни пробвах а6 99г на 640000 без ремонт на мотора и вървеше като ново, така 4е гледаи поддържана кола да вземеш и без това моторите имат голям ресурс но с подръжка ,и малкия километраж не е гаранция за хубава стока;успех
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги малко се отклонявам от темата, но не можах да не взема отношение. Искрено се надявам до 2-3 години всички да можем да си закупим чисто нови автомобили, а не дробясалите гробове на миризливи потни роми (италианци) или на някой кирлив мангал (турски германец)...Просто всички заслужаваме по едно пасатче или голфче от магазина да му свалим найлона на седлата и да му навъртим сочно първия километър...лично аз реших докато стане тва да си карам старата кошница че 12 000-13 000 лева за кола с неясно минало не е добра инвестиция...
Колегите са ти казали, недей гледай километрите, гледай колата да е читава. Много е важно как е била експлоатирана преди това. Като пример: преди известно време ми попадна една 3 годишна служебна Octavia TDI, много добре изглеждаше, а и вървеше като нова, но километража и показваше 330 000 км. Така, че сам си направи сметка.
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
chefito написа:Колеги малко се отклонявам от темата, но не можах да не взема отношение. Искрено се надявам до 2-3 години всички да можем да си закупим чисто нови автомобили, а не дробясалите гробове на миризливи потни роми (италианци) или на някой кирлив мангал (турски германец)...Просто всички заслужаваме по едно пасатче или голфче от магазина да му свалим найлона на седлата и да му навъртим сочно първия километър...лично аз реших докато стане тва да си карам старата кошница че 12 000-13 000 лева за кола с неясно минало не е добра инвестиция...
Абсолютно е прав колегата.