Много странен шум- Пасат B5
- vladobg78
- Автомобил:
- Двигател:
Много странен шум- Пасат B5
Колеги дайте акъл моля. Карам пасат B5, 1,8, 125 к.с, ADR двигател. Напоследък забелязах много странен шум откъм жабката и дори от пода, кръката на седалката до шофьора. Като покарам(без радио
)известно време и се чува едно като препукване, но не е от пластмасите, защото като спра на място пак се чува. Не е постоянен шумът, но е като прецъкване. Когато спра колата и загася двигателя и подам само контакт на кляча пак го прави. Какво има там? Нямам обяснение.Моля за помощ.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Много странен шум- Пасат B5
Възможно е някакъв проблем с задвижването на клапата и от там да е шума колега.
- vladobg78
- Автомобил:
- Двигател:
Прави го обаче ипри изключена вентилациа, тоест спряна тотално...клапите не би трябвало тогава да сработват
- vladobg78
- Автомобил:
- Двигател:
Ако са клапите няма да го правя..не ми се разглабя цялото табло...музиката на макс и това е 
Утре ще побазикам малко климатроника-ще пускам клапите към краката, към прозореца и така да видя има ли промяна в шума,но днес не ми направи такова впечатление. А и другото което ме съмнява да са клапите е че почва да го прави когато леко загрее двигателя, а неведнага като запаля. Къде е логиката да са клапите? Ако не отварят или затварят както трябва би трябвало и на студен двигател да го правят.

Утре ще побазикам малко климатроника-ще пускам клапите към краката, към прозореца и така да видя има ли промяна в шума,но днес не ми направи такова впечатление. А и другото което ме съмнява да са клапите е че почва да го прави когато леко загрее двигателя, а неведнага като запаля. Къде е логиката да са клапите? Ако не отварят или затварят както трябва би трябвало и на студен двигател да го правят.