Как се изпреварва с Пасат 1,8/решения/

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Сря 16 авг 2006 23:13

Не забравяйте, че има разлика в скоростните кутии.ABS и RP имат различни скоростни кутии и затова се получатават разликите.При мен 5200 - 5300 -> 180км/ч.

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Чет 17 авг 2006 3:45

VW_FEN написа:Аз 80 на втора по принцип не правя де, щото тва значи на 6500 да ме спре ограничителя ;)

Андриане, пак ти казвам, тя ще вдигне 200, но само с попътен вятър надолу по някоя 30 километрова отсечка, права и гладка като стъкло!
Престанете да си измисляте такива скорости. Това, че скоростомера ти го показва, незначи, че си вдигнал 200, защото има други теми, в които сме говорили за грешката в уредите! Пасат 1.8 максимум скорост по каталог му дават 178 и нещо си. Няма смисъл да те лъжат хората, щом в завода са го пробвали това нещо, значи е така. И на мен ми се иска да вдига мойта 200 (не, че ще хукна да ги вдигам, ама си е гъзария)... ама не вдига и съм се примирил с това нещо.

Калояне прав си, ама що изобщо я пускаш тая тема, ама ти ако не си усетиш колата кога и как да изпреварваш, просто друг не може да ти каже...

По каталог дават 178км/ч. но това не означава максимална скорост която вдига колата, а максимална скорост която може да поддържа продължително време без да му стане нещо на двигателя. И не виждам защо ти е толкова трудно да повярваш, че е възможно да се достигне 200км/ч? Возил съм се в пасат ГТ с 220км/ч и да си кажа, не му беше трудно да достигне тази скорост. Мойта кола е венто , доста по-лека е от пасата и 200 си ги прави безпроблемно, с оригинален размер на гумите, като скоростта се показваше от скоростомера и от борд компютъра. Относно оборотите които поддържа не мога да кажа със сигурност, защото при такава скорост освен към пътя на други места избягвам да гледам, но стрелката на оборотомера леко подминава 60. Смятам, че доста излязохме от темата, и превърнахме дискусията в изтъкване качествата на автомобилите си.
По тази тема Аз бях до тук!

Потребителски аватар
Crazy_hatteR
Автомобил: A6 C5 1.8T + Mk IV 1.6 + B3 1.8Mi
Двигател: AEB 1.8T + AKL 1.6 SR + 1.8 RP

Мнениеот Crazy_hatteR » Чет 17 авг 2006 8:46

Изображение Съжалявам че е малко размазана ... ама при 200 км/ч. е малко трудно да ти е стабилна ръката ... та 205км/ч. 5200об/мин. на магистралата между Пловдив и Пазарджик - идеално равно , без наклон , сам в колата / с такава скорост не бих карал ако има и други с мен / .

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

заключвай

Мнениеот K22 » Чет 17 авг 2006 9:04

Ваското, заключвай темата че ми омръзна да гледам паметници по шосетата!!!

jerrry
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jerrry » Чет 17 авг 2006 9:09

И все пак колеги не е толкова важна максималната скорост,по-важно е за колко време става ускоряването примерно от 80 до 120 или до 140 км/ч,което при тия Пасати ...

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Чет 17 авг 2006 9:24

bobcho написа:ABS и RP имат различни скоростни кутии и затова се получатават разликите.При мен 5200 - 5300 -> 180км/ч.

как мога да разбера каква ми е скоростната кутия ?

ADZ на голф комби, ама то си е като пасат :) защото честно казано, за мощност при изпреварването и аз почвам с 80 на 3-та, иначе трябва да съм над 110 за да поема 5-та. 4-та хич я няма

Потребителски аватар
klisurov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот klisurov » Чет 17 авг 2006 9:45

VW_FEN написа:Добре, защо им е на германците да се застраховат? ...

Да се включа за немците: имам столче за возене на дете с велосипед. Закача се за велосипеда и детето ТИ е в столче държаща се САМО НА ДВЕ МЕТАЛНИ ПРЪЧКИ, дебели колкото кутрето ми. Немците са написали max 22 kg. Убеден съм, че може и повече, но точно заради такива идиоти като мен са намалили поне с 10%.

А по темата: чета и не вярвам на ушите си! :x Ако колата не ти "подскаже" как да караш и изпреварваш, форума ли ще те научи. То скоро и шофьорски курсове чрез четене във форума ще се изкарват! :wink:
Според МЕН, зависи от колата (колко е натоварена), от терена, от бензина (какво си налял), от ...

За скоростта: моля се на Бога, такива "разбирачи" да са далеч от мен!!! Май са прави хората, че нямаш ли поне една катастрофа, не си шофьор. След като 1992 г. излетях при дъжд на завой и скъсах преден носач на Opel Kadett, разбрах, че е по-важно да стигна, а не за колко време ще стигна. След като "повозих" едно хлапе на предния калник (слава Богу, че нищо му нямаша), разбрах, че в населено място и 40 km/h е много.

населено място: 40, max 50 km/h;
междуградско: max 100 km/h;
магистрала: max 130 km/h.
И това не заради КАТ или защото колата не може, просто возя двете СИ деца, а и на ПЪТЯ ИМА И ДРУГИ ХОРА!!!

Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стиви Джи » Чет 17 авг 2006 9:50

klisurov написа:...

:да:

Потребителски аватар
VWGL
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGL » Чет 17 авг 2006 10:01

Andrian_VT написа:По каталог дават 178км/ч. но това не означава максимална скорост която вдига колата, а максимална скорост която може да поддържа продължително време без да му стане нещо на двигателя. И не виждам защо ти е толкова трудно да повярваш, че е възможно да се достигне 200км/ч

И аз съм на това мнение.
И относно карането бързо , нека е само там където може.

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Чет 17 авг 2006 11:19

klisurov написа:
VW_FEN написа:Добре, защо им е на германците да се застраховат? ...

...........
населено място: 40, max 50 km/h;
междуградско: max 100 km/h;
магистрала: max 130 km/h.
И това не заради КАТ или защото колата не може, просто возя двете СИ деца, а и на ПЪТЯ ИМА И ДРУГИ ХОРА!!!

:bowdown

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Re: заключвай

Мнениеот vaskoto1 » Чет 17 авг 2006 11:33

kaloyan22 написа:Ваското, заключвай темата че ми омръзна да гледам паметници по шосетата!!!

Върни се в “Passat”