"Потъна" педала на спирачките Б3

Техническа и сервизна информация за Passat
didko1574
Автомобил:
Двигател:

"Потъна" педала на спирачките Б3

Мнениеот didko1574 » Чет 09 юни 2011 21:26

Колеги,преди малко тръгнах да се прибирам.Спрях на светофар без проблеми.Пуснах педала на спирачките,натиснах го,а той взе че потъна.Напомпах няколко пъти докато още бях спрял,ама не,няма помен от спирачки-педала си стига до долу.Тръгнах с колоната на аварийки,отбивам със страх,натискам...спира все едно нищо не е било.И така до нас-спира си пасата Б3 без никакви ядове.
Моля,дайте съвет какво може да се е получило,че утре пак се налага да го карам...леко-леко с доза страх...

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Re: "Потъна" педала на спирачките Б3

Мнениеот pas1.8mi » Чет 09 юни 2011 21:40

Много вероятно Спирачна помпа! ABS имаш ли?

didko1574
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didko1574 » Чет 09 юни 2011 21:47

Не,ABS нямам.Четох из форума за колега с поло с горе-долу близък проблем.Та бяха писали,че може да е от боклук в системата.Колата я карам осма година и досега не е сменяна спирачна течност.Може би...или надали...

Потребителски аватар
pas1.8mi
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Чет 09 юни 2011 22:01

Опитай(когато имаш спирачки) да се засилиш и да натиснеш педала рязко!Следи дали ще блокираш колелата,без да помпиш педала!Тестовете на безопасан участък! :wink:

didko1574
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didko1574 » Чет 09 юни 2011 22:05

Пропуснах да пиша,че това го направих.Позасилих+спирачки=няма проблем.Спря си,даже малко бях поотпуснал волана,но не занесе на някъде,спря равномерно.
А,и не видях да има омасляване никъде,нивото на маслото си е добре.
Обаче педала потъна...

Последна промяна от didko1574 на Чет 09 юни 2011 22:08, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
tihony_audio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tihony_audio » Чет 09 юни 2011 22:06

Спирачна помпа ще да е :!: ... аз лично сменям трета и то поради точно тази причина - гадна спирачна течност :? Истината е че трябва да се сменя, понеже с течение на времето гумените уплътнения се разяждат и попадат в спирачната течност ... и стават "изненади"

Сменяй я (не се занимавай с гумички), слагай нова спирачна течност, обезвъздушавай и си :dance:

didko1574
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didko1574 » Чет 09 юни 2011 22:15

Еми...май утре ще стана горд собственик на спирачна помпа.Да ми е честита,а на Вас Благодаря и безаварийно и умно каране.
И те така... :beer

Потребителски аватар
lambi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lambi » Пет 10 юни 2011 12:35

колега и аз имах същия проблем трябваше да сменям помпа,но за пасата беше 57 лв.а за опел вектра е 35 лв.двете са идентични вече около година нямам проблем.

Потребителски аватар
volodya iliev
Двигател: APT 2000 4MOTION

Мнениеот volodya iliev » Пет 10 юни 2011 21:02

Здравей колега това пропадане на педала говори само за едно,че спирачна помпа е пътник а и щом казваш,че не си сменял спирачната течност 8 година напълно съм сигурен,че помпа е извън строя вече.Аз вече минах по този път точно през 2008г. и аз както теб не бях сменял спирачната течност никога а пък италянците не са чували също за смяна от както съществуваше като кола пасата а и аз го карам 8-ма година и на които маистор да му кажеш какво възнамерявах да правя тоест да сменя спирачната течност всеки ми философстваше и отказваше да ми подмени спирачната течност защото ми излизаха с номера един път развалим ли спирачната система повече спирачки няма да има е да ама спирачната помпа ми замина и тогава я смених за първи път заедно с помпата няма да ти казвам каква чернилка излезе след цялостната промивка на цялата спирачна система с спирачна течност плюс помпите на съединителя и там промивка.Старата спирачна помпа беше толкова съсипана от вътре,че нищо не ставаше за съжаление и нямаше как да се ремонтира и за това трябваше да си взема друга спирачна помпа и да се моля новата да кара колкото се може по дълго време,че с тези скапани части в магазините ми е дошло до гуша вече.Мои съвет е да свалиш спирачната помпа и да я разглобиш и ако положението не е зле както беше при мен да смениш само гумичките ако ли не направо нова спирачна помпа.Това ти го казвам понеже на мен и една от помпите на съединителя ми замина и аз реших да не се занимавам с ремонти и направо да си купя нова е да купих си нова но на пър
вият месец в купето започна да ми тече спирачна течност е питам се аз тогава как оригиналната помпа изкара 20г. а долнопробното менте само един месец.Писна ми и понеже си пазех старата помпа за съединителя я разглобих и я погледнах отвътре слава богу състоянието и беше добро смених си само гумичките и до ден днешен нямам никакъв проблем.Онзи ден си смених задните дискове и накладки плюс спирачната течност изцяло,че се минаха 2г. от последната смяна а не ми се рискува отново някои друг елемент от спирачната система да даде фира и за това се придържам към своевремената смяна на спирачната течност на всеки 2г.Мои съвет е сменяи си спирачната течност на всеки 2г. за да нямаш проблеми а и излиза в пъти по евтино от смяната на други детаили по спирачната система жалко,че много хора го осъзнават това чак след като си изпатят.Поздрави......

didko1574
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didko1574 » Съб 11 юни 2011 11:22

Мерси колега за супер изчерпателният пост.Така и така не съм взел помпа,та май наистина ще се мине на вариант гумички и ремонт,ако е читава помпата де.Между другото-приятел с форд е взимал нова помпа за неговата кола и пак след 2-3 месеца се е наложило да я сменя.Така че...е*ахти боклуците ни пробутват...масла,помпи,гумички...

Потребителски аватар
fbi_83
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fbi_83 » Съб 11 юни 2011 16:53

ДА колега имен ме сумнява че е имало боклуче в някои от спирачните цилиндарчета и е застанало между уплатнителя и цилиндарчето и като сиго на помпал няколко пути педала на спирачките ти изхвърлило на лягането боклука. Наи вероятно е някои от задните ти колела че там са по калпави цилиндарчетата .
Добрее да ги огледаш .

Върни се в “Passat”