Чукане двигател и прекъсва. Пасат Б5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
draior
Автомобил: Toyota Corolla Verso 2.2 D4D
Двигател:
Контакти:

Чукане двигател и прекъсва. Пасат Б5

Мнениеот draior » Сря 08 юни 2011 21:46

Потърсих из форума, но не можах да намеря тема за моя проблем. Ако има нека изтрият темата модераторите.
Та.. колата Пасат Б5 1.8 ADR 20v прибирам се към вкъщи и малко преди да паркирам (300 м.) започва да губи мощност двигателя и си помислих че свършва газта, но не би трябвало минах още 100 метра и реших да пробвам с бензина и пак същото прекъсва все едно работи на 3 цилиндъра. Спрях дигнах капака и какво да чуя работи като стар дизел трака и прекъсва угасих и не съм пипал. Аз имам няколко идеи, но понеже не съм компетентен та да се плаша ли много.. да се стягам ли за големи разходи... да се подготвям психически.... Мерси на отзовалите се предварително.

п.п. Маслото е 10w40 на Castrol 8 пъти съм го сменял на едно и също място и не съм имал никакви проблеми. Сменено е преди има няма 3000-4000 км.

Благодаря.

Последна промяна от draior на Сря 15 юни 2011 21:33, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
donotdisturb
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Чукане двигател и прекъсва. Пасат Б5

Мнениеот donotdisturb » Сря 08 юни 2011 23:15

Колега провери състоянието на маслото , състоянието на свещите дали всичко е завито и стегнато както трябва , виж и кабелите , но тва да работи на 3 цилиндъра е най-вероятно проблема да идва от свещите или бубина или нещо от сорта , Успех с отстраняването на проблема :да:

Потребителски аватар
radonsa
Автомобил: VW Passat B5.5 [] VW Passat B3
Двигател: ALZ 2002 [] RP 1988

Мнениеот radonsa » Сря 08 юни 2011 23:26

При мен беше по същия начин.
-загуба на мощност
-трудно първо палене
-Тресене и прекъсване все едно работи на 3 цилиндъра
-Трудно форсиране, но след 4000 оборота се укротяваше
-светване на Check Engine лампата и при чукане и притрисане почваше да мига.Изображение
След проверка на кабели и свещи и проверка с VAG-COM показа грешка в 3 цилиндър.
Проблема ми се оправи след смяна на бобина. Цените са различни, но ти предлагам да сложиш нещо по читаво за да забравиш за проблема (ако е бобина).
Също огледай и дали не е нещо мокра, че при мен цялата беше окислена.

Дано да съм ти бил полезен! :да: :да:

Потребителски аватар
draior
Двигател:
Контакти:

Мнениеот draior » Чет 09 юни 2011 9:12

Това че работи на 3 цилиндъра не ме притеснява толкова (притеснително е цената на бобината) повече ме притеснява това чукане. Според мен ако е свещ или бобина няма да чука или се бъркам. А никаква лампа не светна, времето беше сухо няма намокрено, масло си има проверих го. Първата мисъл ми беше че не качва масло от помпата или маслото е свършило, но ако беше така щеше да чука целия двигател а не само в средата (поне на мен така ми се чува)

Потребителски аватар
radonsa
Автомобил: VW Passat B5.5 [] VW Passat B3
Двигател: ALZ 2002 [] RP 1988

Мнениеот radonsa » Чет 09 юни 2011 12:42

Незнам какво точно е чукането при теб, но и при мен имаше едно чукане от двигателния отсек което (лично за мен) може би е породено от неправилната работа на двигателя поради невъзпламеняването на един от цилиндрите!

Потребителски аватар
draior
Двигател:
Контакти:

Мнениеот draior » Вто 14 юни 2011 9:00

Сутринта свалих свещите. Оказа се че на едната е счупено това в средата и е паднало вътре в двигателя. смених я запалих я работи - 2, 3 минути и когато подадох малко повече газ пак започна да трака, след смяната беше изчезнало. Колеги дайте акъл какво мога да проверя преди да сме отворили двигателя. Казаха ми че е за основен ремонт (счупено бутало).

Благодарност на всички отзовали се!

Върни се в “Passat”