пиукане на зумер без да светва лампа

Техническа и сервизна информация за Passat
didon
Автомобил:
Двигател:

пиукане на зумер без да светва лампа

Мнениеот didon » Нед 20 авг 2006 20:27

Здравейте,

скро си купих пасат В5 1.9 ТДИ '98 и много често ми се случва в движение да изпиуква зумера без да излиза никаква индикация или да свтва лампа на таблото. Също така всеки път когато дам на контакт преди да запаля - изпиуква, но много често се случва да не го направи.
Трябва ли да пиука като давам на контакт и защо го прави също така в движение.

Благодаря.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Нед 20 авг 2006 22:41

на контакт не би трябвало да пиука.. ама за твоят мотор не мога да гарантирам.

диода за маслото мига ли въобще при контакт, или нещо таквоз...

Потребителски аватар
neocom
Автомобил: B9
Двигател:

Мнениеот neocom » Нед 20 авг 2006 23:27

Закарй я някъде да и погледнат грешките в комп-а. Мой приятел кара такава с AHU мотор и често му пиука по 3 пъти при контакт, но той не си дава много зор и си я кара така пиукаща, но да пищи зумера в движение не съм чувал. Най-добре в сервиз на VAG.

didon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didon » Пон 21 авг 2006 8:27

Лампата за маслото функционира нормално-на контакт си свети. Бях преди да я купя в юнитрйд и там изчистиха всички грешки, които беше натрупала. Има ли вариант зумера като дам на кантакт преди да запаля да си прави тест? И в движение да изпиуква заради колан или нещо подобно?

Благодаря

Потребителски аватар
neocom
Автомобил: B9
Двигател:

Мнениеот neocom » Пон 21 авг 2006 22:40

здравей отново. днес се видях с човека за който ти писах в горния пост и го питах дали е ходил да види каква е грешката. каза, че при него се получавала когато отключва колата с алармата, но дърпа дръжката преди централното да е отключило вратата. грешката се генерирала от комфорт модула и след изчистване с VAG-компира спирала да пиука, докато не я предизвика отново по горния начин.

Не знам дали съм ти помогнал, но аз много се дразня като се кача в неговата кола и на всяко палене чувам този сигнал... странното е защо пиука в движение, явно възниква някаква грешка, която вече е записана в компа, иди в сервиз да ти кажат каква е грешката.

Върни се в “Passat”