клапан за налягането на бензина
- Nikunata
- Автомобил:
- Двигател:
клапан за налягането на бензина
Колата е пасат93 набор двигател 2Е.От малката тръбичка леко сълзи бензин,така ли трябва да е или е прецакан?Като се има на предвид,че стария го смених по същата причина,а цената не е никак малка.Колата е с газова,ако има някакво значение,но като загася двигателя имам чувството че теча е наи- силен.Знам принципа на работа на клапанчето,но тази тръбичка за какво служи?/от нея върви мъркучле към вакумите/Някои сблъсквал ли се е с този проблем?
- Прикачени файлове
-
- klapan.jpg (10.2 KиБ) Видяна 2683 пъти
- mvangelov
- Автомобил: MK3
- Двигател: 2E
Re: клапан за налягането на бензина
колега и аз имам същия проблем , доколкото разбрах там бензин нетрябва да има поради факта , че този бензин отива във въздушния фултър бензиновите изпарения отиват кум колектора и сместа се преобогатява колата се дави и общо взето става мазало да не говорим за нарушенето налягане в рейката ... това е което аз разбрах ако някои може да даде полезно инфо , моля да заповяда
Nikunata написа:Колата е с газова,ако има някакво значение
Ако караш само на газ, и ако бензиновата помпа не работи тогава, може да се ослушваш и да не го сменяш.
Но ако помпата работи, когато си на газ, ще изразходваш и газ, и бензин.

- genov1
- Автомобил: Passat CC
- Двигател: CBBB 2008
Този маркуч който отива към вакумите ако го нямаше регулатора щеше да държи винаги едно налягане, обаче разреждането в скукателния тръбопровод се променя и съответно налягането на въздуха пред дюзата, с две думи този вакуум променя налягането на бензина (леко) според разреждането в колектора, т.е разликата в наляганията е винаги една и съща
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
От там НЕ трябва да излиза бензин! Там се качи вакумния маркуч. Аз търсих миналия месе същото, само че за PF мотор, оказа се че май е спряно от производство като резервна част някъде 2008 година, цената му тогава е била около 130 лева. За 2Е като по - нов мотор може би още го има ново.
- Nikunata
- Автомобил:
- Двигател:
Наи- интересно ми е,че пасата си върви на пушка и на газ и на бензин,не пуши,не придърпва/ама както казва колегата по горе може да смесва горивата/но с 10 лева карам 70 км. градско на газ 

-
- Автомобил: Vokswagen Pasat B3
- Двигател: PF 1988
Nikunata написа:Наи- интересно ми е,че пасата си върви на пушка и на газ и на бензин,не пуши,не придърпва/ама както казва колегата по горе може да смесва горивата/но с 10 лева карам 70 км. градско на газ
А бензина дали не изчезва от резервоара

Заради този регулатор скапах акумулатор и стартер, горивната смес беше супер обогатена и палеше с много въртене и педала до дъно. Взех нов регулатор от Евро07(само там имаха) за около 180лв и всичко е ОК.
- suba
- Автомобил: AUDI А6
- Двигател: APS
Какви са тия цени бе колеги.Аз моят клапан си го купих в София,поради същият проблем ,за 40 лв.Е не с логото на VW но си беше марков (вече не си спомням каква марка точно) в кутийка-шарена при това
.Вече над 20 хил. не е мръднал.
Иначе тия клапанчета се скапват най-вече от това,че не се гаси помпата когато си на газ,както е и при мен.Авно на ниски обороти му идва в повече налягането.
А преди това пак го бях сменял с 2-ра ръка,защото моят беше блокирал ,не връщаше гориво в резервоара и ми избиваше непрекъснато маркуча за високото налягане.

Иначе тия клапанчета се скапват най-вече от това,че не се гаси помпата когато си на газ,както е и при мен.Авно на ниски обороти му идва в повече налягането.
А преди това пак го бях сменял с 2-ра ръка,защото моят беше блокирал ,не връщаше гориво в резервоара и ми избиваше непрекъснато маркуча за високото налягане.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Nikunata написа:От малката тръбичка леко сълзи бензин,така ли трябва да е или е прецакан?
Колега, бензин не трябва да тече от никъде, с изключение на дюзата. Толкова са им качествени мембраните. И налягането няма как да му идва в повече, защото точно той трябва да го регулира.