Маркуч картерни газове
- siko2
- Автомобил: VW Passat B5 1997
- Двигател: ADR
Маркуч картерни газове
Здравей колеги! Поинтересувах се малко за тези маркучи на картерни газове и като погледнах на моя пасат(1.8 ADR) какво става и се оказа че дебелият маркуч за картерните газове е запушен. А някакъв по тънък е изведен навън. Според това което четох трябва дебелият да е изведен а този тънкият какъв е? И къде трябва да иде? И проблем ли е и 2та да си висят свободно?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Маркуч картерни газове
По принцип и двата маркуча трябва да влизат някъде след въздушния филтър и съответните изпарения да влизат обратно в смукателния такт на двигателя редом със свежия въздух от филтъра. Ако са ти извадени е много вероятно те да отиват в дробовете ти, т.е. ти ги дишаш тези изпарения, доколкото знам са канцерогенни
Хората от завода неслучайно така са го направили, щото като се извадят и тези изпарения отиват в атмосферата, чийто въздух дишаме всички ние.

- fbi_83
- Автомобил:
- Двигател:
Аз си мисля че тънкиа и дебелиа маркуч трябжа да се съединят само при условие че немойеш да на мериш пробка за вкарването им .
- siko2
Дебелият беше мушнат в един тройник но беше запушен от към входа към тройника с лепенка!А другият си висеше кат изпразнен х*и...
- genov1
- Автомобил: Passat CC
- Двигател: CBBB 2008
Трябва да влиза в капака на филтъра този маркуч
- fbi_83
- Автомобил:
- Двигател:
Някои се е правил маи на майстор на тази кола преди да сия купиш .
Коя година ти е колата ?
Маслените пари трябва да се отвеждат по маркуча обратно към капака на главата (където наливаш маслото за двигателя ). Ако неможеш сам да се справиш отиди при познат майстор и щте ти ги сложи за 2 минутки или ще ти каже, кое къде стои .На сляпо, като не е пред мен двигателя няма как да ти кажа узначава да те излъжа .
Тук в форума има каде ,каде кадърни колеги дето ги разбират тия неща. Успех
Коя година ти е колата ?
Маслените пари трябва да се отвеждат по маркуча обратно към капака на главата (където наливаш маслото за двигателя ). Ако неможеш сам да се справиш отиди при познат майстор и щте ти ги сложи за 2 минутки или ще ти каже, кое къде стои .На сляпо, като не е пред мен двигателя няма как да ти кажа узначава да те излъжа .
Тук в форума има каде ,каде кадърни колеги дето ги разбират тия неща. Успех
- siko2
viewtopic.php?f=6&t=137136&start=0 Ето в тази тема (някъде по средата) колегата drakano е направил нещо като това което е на моята кола. Иначе пасата е 97г АДР мотор!