Петър Петров написа:Нали се сещаш, че тоя другия път нема да дойде при тебе!
Разбира се, че няма да дойде при мен, Петьо, зашото аз не извършвам ремонти срещу заплащане ( поне засега, т.к. напоследък във Варна няма работа за заваръчни инженери

) и не се нуждая като теб
Петър Петров написа:Аз с брат ми поне не ги правиме тия магарии, ама кажи какъв е трика ...
от реклама или съвет.
Всъщност ти попита как може да се направи магария, защо се сърдиш на отговора?
Петър Петров написа:Нали се сещаш, че пароструйката не може да нарани главата на болка както гаечният ключ
Да разбирам ли, че ако си оставя колата за ремонт на съединителя, при теб и брат ти, не само ще ми измиете двигателя с пароструйката, но и ще ми нараните главите на болтовете?
Моето скромно мнение е, че повече от 85% от майсторите са склонни да правят магарии. Затова сам си оправях мотоциклетите и автомобилите, докато не се уморих (от друга работа) и реших да не лежа повече под тях ( пък и едно е да лежиш под млада рускиня, друго - под стара германка

). Сега ползвам услугите на познат майстор.
Ето и един пример: На новия ми (стар) автомобил майстори ми монтираха аларма ( купуване на алармата и монтаж на едно място - по-късно разбрах, че алармите се продават в магазините за електроника). Помолиха ме да се поразходя 2 часа (светна ми червено диодче), за да не им преча. КОгато си вземах колата, ми казаха, че стещу неголяма сума и монтаж на реле, алармата ми ще може да ми вдига стъклата ( десетина червени диодчета). След няколко години и 2-3 пъти забравени отворени прозорци, отидох при друг, препоръчан алармаджия. И той каза, че ще монтира реленце и работата ще стане, но да си закарам колата някоя сутрин и да си я взема вечерта, та да може покрай другата работа... ( сто червени диодчета). Трети алармаджия, кварталния, ми каза, че най-вероятно с настройка на алармата стъклата ще започнат да се вдигат, но той не се занимавал с тоя тип аларми ( 20 зелени диодчета ). Всичко това се случва за период от 5-6 години. Преди година намерих малко време и срещу половин час четене, още толкова осмисляне и 10 минути работа, направих необходимата настройка и алармата ми вече вдига стъклата. След още 50 минути майни и благословии приключих. Общо 2 часа за работа, която на монтиралите алармата щеше да отнеме 3 минути, на втория алармаджия-10 минути, и при това без реле (за 3 лева).
В този пример некоректните майстори са 66%, аз вече казах колко % са според мен, а според теб, Петьо, коло са?

Вярно, че форумите са за споделяне на мнения, но по темата, а ние с тебе ... . Моля за извинение автора на темата, за спама.