Проблем с ABS на Пасат B3 2000 16v 92г моля за съвет

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Re: Проблем с ABS на Пасат B3 2000 16v 92г моля за съвет

Мнениеот zfa159 » Нед 26 юни 2011 11:57

аз имах същите случай с моят АБС,примерно колата си върви и в даден момент от нищото светва лампата за АБС-а (без тази за ръчната) и АБС-а спира да работи...рових много дълго време с идеята да разбера кой точно датчик прави магарията,но без успех.След слагането на новия АБС,използвам старите датчици и го няма този проблем,което ме навява на мисълта,че или е било някакъв проблем по кабелите на датчиците (които проверявах доста усъдно без резултат) или самия електронен блок нещо се натаковаше от време на време.
Последния ми фрапиращ случай с този АБС беше,че натискам спирачката и педала седи на камък,като вибрира леко,без колата да спира изобщо и без никаква лампа да свети по таблото...това беше в едно много сериозно задръсване и хубаво,че карах с малка скорост...зарязах колата там и си се прибрах.След 2-3 дни си я взех - никакъв проблем с АБС-а,само че се замислих,че е напълно възможно някъде да ме учисти (след като установих,че дори пълен автобус спира по-бързо от мен при екстремна ситуация) и го махнах,като си монтирах новия вариант от последните години на Пасат В4 и Голф 3 - именно ATE ITT-20,от тогава се родих,като си използвам старите датчици и никога нищо не е светнало за някакъв проблем с тях (което ме навява на мисълта,че проблема е бил по-скоро по самия електронен блок на АБС-а).
:beer

Върни се в “Passat”