Видях че има подобна тема обаче е за Б3 и затова пускам нова.След като в ХААС Пловдив ми казаха че смяна на ремаци и филтри ще ми струва 1560лв. реших да питам за сервиз в София кадето се ходили за вашите коли и колко пари ви е легнала смяната само на ремаците,маслото и филтрите ги смених.
Колата е Б5 2000г. 1.9 TDI ATJ-двигател.
Мерси!!!
Препоръчаите сервиз за смяна на ремаци на Б5.....
София - VW Zentrum, което в същност е SakarAuto. То пък си е пак UNITRADE, но работят доста по-читаво от тези в Дружба. Преди година питахме в Супер Дизел от там (учудващо за мен) ни казаха "помпа-дюза не сме пипали, има особенности, най-добре отидете във фирмения". Та в SakarAuto тая процедура (всички ремъци, водна помпа, труд и ДДС) около 750лв. Работата е около ден, разглобява се цялата предница.
- neocom
- Автомобил: B9
- Двигател:
Моята я обслужих в АУТОЮНИОН (Пловдив) и съм много доволен. Цената за труд е около 150 лв, а останалото зависи какви части(марки) ползваш. Аз лично не ползвах оригиналните на VAG. От доста време ползвам Лемфьордер и съм на мнение, че са качествени, ремъци-Гейтс, филтри-Мале. Съветвам те да направиш ремонта в читав сервиз, в който дават някаква гаранция, сервиз ПЕНЕВ също работят много добре.
Един съвет от мене: В повечето сервизи където питах за въпросният ремонт, за да извадят по-добра цена, не сменят обтегача на пистовия ремък на климатика, защото цената му е доста солена 220-280 лв. Ти си го смени на всяка цена, защото миналата неделя в русе видях последствията от повреден такъв.
Ако имаш други въпроси пиши на лични.
Един съвет от мене: В повечето сервизи където питах за въпросният ремонт, за да извадят по-добра цена, не сменят обтегача на пистовия ремък на климатика, защото цената му е доста солена 220-280 лв. Ти си го смени на всяка цена, защото миналата неделя в русе видях последствията от повреден такъв.
Ако имаш други въпроси пиши на лични.
- dandrv
- Автомобил: VW PASSAT B8 - 2016
- Двигател: 2-0 TDI 150 Hp CRLB motor
Сакар Ауто
Във връзка с темата-таку що си купих VW Passat B5.5 - 1,9 TDI 2004 г. Посетих Сакар Ауто и там ми казаха, че смяна на ремък е около 1300 лв. Така че ако някой има опит с други сервизи и цени в София - ще съм благодарен за инфо
Тукущо смених всички консумативи ето и цените:
Значи цените са в БГ лева и са официялните в UNITRADE О.Купел.
Малслото 4л. и филтрите(маслен,горивен,въздушен и поленов) заедно с работата ми струваха 160лв.Не знам каде ми е фактурата за да ви дам подробно цените...
Сега ремъците,ролки и оптегачи:
-Зъбен ремък(демонтаж и монтаж)-115лв.
-Ролка обтя.ангр.ремък(дем. и монтаж)-7лв.
-Ремък поликлинов(дем. и монтаж)-38.50лв.
-Ангренажен ремък-254.34 лв.
-Клинов ремък(K Rippriem)-27.55лв.
-Клинов ремък(Kelriemen)-24.09лв.
-Ролка направ.-91.52лв.
-Водна помпа(задължително)-81.81лв.
-Болт-4.53лв.
-Ремъчна обтя.ролка-157лв.
-Рем.обтегач-194.34лв.
-Обтегач на ремък(демонтаж и монтаж)17.50лв.
-Ремък(дем.и монтаж)-7лв.
-Самодиягностика(регистрирани грешки,проверка)-21лв.
общо: 1.041.68лв.
ДДС: 208.34лв.
за плащане: 1250.02лв.
масло и филт: 160.00лв.
всичко: 1410.02лв.
Толкова струва опслужването на 1.9TDI ATJ в UNITRADE!
Значи цените са в БГ лева и са официялните в UNITRADE О.Купел.
Малслото 4л. и филтрите(маслен,горивен,въздушен и поленов) заедно с работата ми струваха 160лв.Не знам каде ми е фактурата за да ви дам подробно цените...
Сега ремъците,ролки и оптегачи:
-Зъбен ремък(демонтаж и монтаж)-115лв.
-Ролка обтя.ангр.ремък(дем. и монтаж)-7лв.
-Ремък поликлинов(дем. и монтаж)-38.50лв.
-Ангренажен ремък-254.34 лв.
-Клинов ремък(K Rippriem)-27.55лв.
-Клинов ремък(Kelriemen)-24.09лв.
-Ролка направ.-91.52лв.
-Водна помпа(задължително)-81.81лв.
-Болт-4.53лв.
-Ремъчна обтя.ролка-157лв.
-Рем.обтегач-194.34лв.
-Обтегач на ремък(демонтаж и монтаж)17.50лв.
-Ремък(дем.и монтаж)-7лв.
-Самодиягностика(регистрирани грешки,проверка)-21лв.
общо: 1.041.68лв.
ДДС: 208.34лв.
за плащане: 1250.02лв.
масло и филт: 160.00лв.
всичко: 1410.02лв.
Толкова струва опслужването на 1.9TDI ATJ в UNITRADE!
- raziel
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз сменях преди няма и месец ремъците + обтягащата ролка на ремъка на климатика. 4 ремъка и ролката ми излязоха 105лв, ремъците са фленор а ролката беше на АЕ.
Понеже колата беше разглобена заради тежко ПТП за труд ми взеха много малко.
Сега трябва сменям 3 носача от ляво но се чудя да ли да взимам лемфордер или да ги рециклирам.
Иначе от дясно си взех лемфордер и съм доволен.
А за унитрейд си луд дето си ходил там да ти ги сменят.
Има къде по добри сервизи. Аз ходих само веднъж и повече няма да стъпя там след като теч на антифриз го объркаха с масло на скоростна кутия.
Понеже колата беше разглобена заради тежко ПТП за труд ми взеха много малко.
Сега трябва сменям 3 носача от ляво но се чудя да ли да взимам лемфордер или да ги рециклирам.
Иначе от дясно си взех лемфордер и съм доволен.
А за унитрейд си луд дето си ходил там да ти ги сменят.
Има къде по добри сервизи. Аз ходих само веднъж и повече няма да стъпя там след като теч на антифриз го объркаха с масло на скоростна кутия.
Немога да ти кажа,знам че е 5-40 обаче марка и тем подобни не знам,подобре ако те интересува или ако ти се налага да сменяш в скоро време да питаш направо там,какво е маслото и какви са филтрите.Претполагам че нема да слагат некави ментета,не е гаранция но всепак иска ми се да е така
Поне пичовете си свършиле работата както требва,без забелешки съм!

SLO написа:...
Постъпил си правилно! Колите са сравнително нови и вероятността да попаднеш в сервиз в който тепърва ще се учат на този модел е голяма. Иначе всеки ще ти обещава всичко, но една работа да има и тя е свързана с някой по-тънък чалъм - през пръсти ще я свършат, а после ще те убеждават че "... те тоя модел са така". Скъпчии са в Сакар (UNITRADE), но поне знаят какво правят, през ръцете им са минали поне 100 такива фолксвагена и надали има тайни за тях. Гаранция дават на частите и труда си и не работят на "представи си" или "абеее ... би трябвало да е така". Не е малко това, което си платил, но уверявам те купил си си и значително количество спокойствие. Аз постъпих по същия начин.
Желая леко и безаварийно!