запалиха ми се накладките

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Сря 30 авг 2006 10:31

Пасата е доста тежък. Като се натовари става още по-тежък. така че без мотора да задържа и да помага на спирачките рискуваш да се утрепеш. ВНИМАВАЙ. Спирачната течност,при по-честа употреба на спирачките се загрява и губи свойте качества и спирачките започват да не хващат.

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Сря 30 авг 2006 23:22

Мда, сериозна грешка е било да се спускаш само на спирачки. Добре че не си се утрепал.
Винаги при спускане, особено ако е дълго или стръмно - използвай двигателя за спиране - слагаш 4та, 3-та, 5-та или каквато е подходяща така че колата да си държи желаната от теб скорост без да е нужно да се пипат спирачките. Така икономисваш и гориво, защото компютъра затваря инжекторите в такъв режим (принудителен празен ход).
Едно време това спиране с двигателя се учеше в курсовете за книжка и късаха ако се спуснеш например от семинарията към хемус само на спирачки. :-)

asus
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asus » Чет 31 авг 2006 9:06

Мммм да колега, то не от спирачките а от карането ;-)
Минавал съм по този път много пъти, да не кажа че ми е един от любимите, не е толкова страшен. Можеш да караш доста бързо без да имаш проблеми, но винаги използвай двигателя като спирачка колото в възможно.
Има една стара приказка на каквато предавка се качваш на една по ниска се спускаш ;-)
Иначе не знам провери си накладките и дисковете и виж дали са за смяна.

Върни се в “Passat”