KR16V - Проблем при студен двигател

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
negodnika
Автомобил: Golf MK II GTI+GL
Двигател: PB+EZ
Контакти:

Мнениеот negodnika » Пет 11 авг 2006 18:46

OzzY написа:
negodnika написа:да имам затруднения,сега се оказа друго като дам на маса от акумулатора бачка като е закачен на буксата,не някъде изглежда по ел.схемите,вече незнам :roll:

Аз затова ти казах да пробваш с една лампичка на мястото на датчика - ако светне,значи всичко е ОК и идва ток.

пробвах и лампичката светва но доста слабо от директна маса,и когато дам директно маса на дюзата работи,на буксата не :?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 11 авг 2006 18:51

negodnika написа:да имам затруднения,сега се оказа друго като дам на маса от акумулатора бачка като е закачен на буксата,не някъде изглежда по ел.схемите,вече незнам :roll:

Може би кофти връзка някъде по веригата... Ако си мерил с волтметър при откачена дюза, товара е нищожно малък и напрежението е 12 V, но закачиш ли дюзата, вече пада напрежението заради лошата връзка... Търси за хлабави или позеленяли от окисляване клемички. А ако наистина става въпрос за "маса", значи имаш кофти маса по двигателя! Пусни един кабел директно от акумулатора, ако щеш, до болта, който закрепва дюзата

Потребителски аватар
OzzY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот OzzY » Пет 11 авг 2006 19:36

Последователно на дюзата има свързано нещо като датчик,завито на блока до другите датчици - води се времереле.Когато е нагрято,дюзата пръска за по-кратко и обратно - колкото е по-студено,повече време пръска дюзата.Та доколкото си спомням,през него работи дюзата и ако му е лош контакта вътре,нормално е да ти прави мизерии.

Потребителски аватар
negodnika
Контакти:

Мнениеот negodnika » Пет 11 авг 2006 23:08

OzzY написа:Последователно на дюзата има свързано нещо като датчик,завито на блока до другите датчици - води се времереле.Когато е нагрято,дюзата пръска за по-кратко и обратно - колкото е по-студено,повече време пръска дюзата.Та доколкото си спомням,през него работи дюзата и ако му е лош контакта вътре,нормално е да ти прави мизерии.

Благодаря много утре ще го погледна и него :D

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Пон 14 авг 2006 10:59

Провери ли го ?
Какъв е резултата ?

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пон 14 авг 2006 11:19

Имах същият проблем но моя беше и при сруден и при топъл двигател .... седи на 900 оборота на празен ход, скачам на газта колата стига 1500 оборота мисли половин секунда и се изфорсира ..... при мен беше от свещите чисто нови :) няма такова животно като свещ от 5 лева да си знаете :)

Потребителски аватар
negodnika
Контакти:

Мнениеот negodnika » Пет 25 авг 2006 10:43

radotom написа:

Може би кофти връзка някъде по веригата... Ако си мерил с волтметър при откачена дюза, товара е нищожно малък и напрежението е 12 V, но закачиш ли дюзата, вече пада напрежението заради лошата връзка... Търси за хлабави или позеленяли от окисляване клемички. А ако наистина става въпрос за "маса", значи имаш кофти маса по двигателя! Пусни един кабел директно от акумулатора, ако щеш, до болта, който закрепва дюзата

Ако пусна директен кабел от акумулатора дюзата ще пръска непрекъснато,с моя KR добре са си поиграли преди мене та сега едвам им оправям гениалните творения,реших да взимам нова бенз.помпа пъхам се аз под колата и какво да видя,буксата на помпата откачена и сложена на някаква друга допълнително слагана помпа,тръбичката за бензина срязана супер кофти,както и да е оправихме ги някакси маркучите монтирахме новата помпа(Bosch) права тест и колата пак си прекъсва направо луднах,оказа се,че в регулатора са слагали някакви дебели шаиба за да качат налягане та ги махнах,резултата сега е следния:преди да загрее колата върви доста добре до 6500 оборото след което леко прекъсва,след загряване прекъсва доста повече,днес ще пробвам с читав регулатор дано да е от него :?

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Пет 25 авг 2006 11:55

OzzY написа:За тази дюза става въпрос:
Изображение
При мен е със синя букса,предполагам при всички е така.На синята букса идват 12V при рязко подаване на газ,дюзата се отпушва и впръсква допълнително гориво във всмукателните тръби.
P.S. Сори за закъснелия отговор,но нямах нет доста време.

Според мен тази дюза е за студен старт.При палене на студен двигател и то само на стартер тази дюза впръсква допълнително гориво.След загряване и достигане на определена температура датчик прекъсва захранването към дюзата.Няма нищо общо с рязкото подаване на газта.

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Пет 25 авг 2006 13:22

Така и така темата си върви и аз да попитам нещо :

Снощи се поразгледах отзад на изпускателните колектори и гледам една тръба от тях отива към дръгата на въздушния филтър!?
И бяха откачени ! Тази на въздушния филтър си се вее така ! Вкарах ги една в друга и сега ще наблюдавам! Това от последния ремонт са ми забравили да я вкарат !
То ми е ясно,че от там засмуква топъл въздух , но това какво влияние оказва?
И тези тръби с нещо хващат ли се?Щот така само да се вкарват една в друга, ще се извадят пак!

niki_sp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niki_sp » Чет 31 авг 2006 20:37

Не е лошо да извадите и четрите дилзи и да видите дали пръскат на мъгла.И друга проверка има една джаджа над дилзата с синя букса триабва да иа почистите с кореселин[/img]

Потребителски аватар
negodnika
Контакти:

Мнениеот negodnika » Пет 01 сеп 2006 8:29

Малко развитие,пробвах с друг термо регулатор и пак си прекъсва с други кабели,свещи и дистрибуторна-няма промяна,свалях всички дюзи и пробвах как пръскат в едно шише,не са много добре-възможно ли е да е от тях :roll: сега колата като загрее ми играят много оборотите,дори гасне,това на стъпковото моторче ли се дължи и ако го изчистя дали ще се оправи :roll: Казаха ми че може да е от регулатора на налягане които стои отгоре на кутията на въздушния филтър :?

Върни се в “Passat”