Защитни чашки на предни амортисьори

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
cerosina
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Защитни чашки на предни амортисьори

Мнениеот cerosina » Чет 31 авг 2006 13:50

Здравейте,

няма 3 месеца откакто съм с нови предни аморт. Билщайн, и се пукнаха защитните чашки и на двете колела , тези дето са хванати за шок тампона :weep:

Не са се свлекли още, ама на пипане са пукнати и мога да си ги разделя и да ги смъкна от тампона :( :(

Купих ги нови от ХЕЕД, мамка му, уж да е всичко както трябва ! Не им ли писна да продават ментаци???!!!! #@!#!@#!#!
Яд ме е че не сложих старите ......

Та сега не ми се дават 20 лева пак за реглаж заради едни скапани тъпи чашки!

Дали ако ги оставя така ( водата очевидно си влиза при пръчката на амортисьора ) ще е фатално ?
Мислех си да ги лепя ( некво лепило ли що ли ) без да свалям амортисьорите... кво мислите.

Потребителски аватар
alien1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alien1 » Чет 31 авг 2006 16:29

Карай си така, какво се кахъриш. Аз отпред съм с Закс на година и месец и в сервиза ми ги монтираха без всякакви такива екстри и си работят амортесъорите. Ако ги сменям сигурно ще сложа поне прахоуловители ама засега ги търкалям така. А след като няма да си сменяш тампоните на макферсона мисля ,че ще минеш и без реглаж дори и да решиш да ги сменяш. :wink:

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Чет 31 авг 2006 16:43

колега с т.нар от теб чашки най -вероятно имаш впредвид именно прахоуловителите щото друго няма какво да е , ако са ти скъсани рискуваш за отрицателно време да си прецакаш амортисцорите, така , че по добре не се помайвай и ги смени

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Чет 31 авг 2006 16:48

купуваш 2 маншона за нехидравлична рейка на опел кадет '90 капката. тия са правени за там да знаете! mhihi тесния отвор към тампона-широкия долу на амортисьора!
НЕ слагайте тия пластмасовите НИКОГА!!! при първия удар на шок тампона се пръсват и не става нищо от тях!

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Чет 31 авг 2006 16:58

vaskoto1 написа:купуваш 2 маншона за нехидравлична рейка на опел кадет '90 капката. тия са правени за там да знаете! mhihi тесния отвор към тампона-широкия долу на амортисьора!
НЕ слагайте тия пластмасовите НИКОГА!!! при първия удар на шок тампона се пръсват и не става нищо от тях!

Напълно съм съгласен!Аз точно така направих и останах много доволен.Цената на един такъв маншон беше около 3-4 лв.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 31 авг 2006 17:20

Да както изглежда няма читави прахоуловители с комплектите за смяна на амортисьри! Преди на Опела след смяна на същите "Монро" изкараха точно 2месеца и се покъсаха-истината е в тези "хитринки" с заместителите :wink:

Потребителски аватар
cerosina
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот cerosina » Чет 31 авг 2006 17:20

alien1 написа:... А след като няма да си сменяш тампоните на макферсона мисля ,че ще минеш и без реглаж дори и да решиш да ги сменяш. :wink:

Мерси ! "Успокоихте" ме :)
Дали наистина няма да се промени там напречния наклон ( не знам термина ) на колелото ако отвия двата болта 18-ки дето крепят амортисьора долу ? Накъде пишеше че са на ексцентричен отвор и може да се мърдат.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Чет 31 авг 2006 17:23

там няма да пипаш! че пак на реглаж!
развий болта който е перпендикулярен на съблото на шарнира и го измъкни, освобождавайки стъблото. разкачи шарнира. разкачи накрайника. разкачи спирачния апарат. развий гайката на полуоската. махни целия макферсон с все главината и диска. само така ще спестиш реглажа макар и не точно... пак се размества но е минимално и се преживява. но пък не е истина колко повече чанч е...

Потребителски аватар
cerosina
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот cerosina » Чет 31 авг 2006 17:29

Мерси Васко, ей за този номер не се бях сетил :) :) :)

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Пет 01 сеп 2006 13:23

Това със свалянето на цялата главина наистина е сериозен чанч. Съмнявам се дали си заслужава, особено имайки предвид "гайката на главината" - нейното развиване си е цяла епопея. :-)

А положението на въпросните 2 болта може да се маркира (ограждаш главите им с перманентен маркер (или издраскваш с пирон около тях). После лесно се поставят в същото положение.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пет 01 сеп 2006 15:54

psstv18rp написа:А положението на въпросните 2 болта може да се маркира (ограждаш главите им с перманентен маркер (или издраскваш с пирон около тях). После лесно се поставят в същото положение.

знаеш ли кога ще ги уцелиш-точно никога...
не се занимавай с глупости защото разместиш ли ги-после ако си държиш на гумите-задължително реглаж!

Върни се в “Passat”