Сваляне на лайсни
Сваляне на лайсни
Някой да има идея как се свалят странични лайсни на вратите на пасат 3.трябва ли да махам тапицерията отвътре на вратите или са само на щипки и с отверката да се справям
помагайте моля

- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Щипки има и трябва много да се внимава.Свалят се корите.Щипките на лайсната (от вътрешната страна на вратата)се натискат в посока отвътре-навън докато искочат от дупките на вратата,където се казва иска се малко чалъм.Иска се малко по-голямо усилие за това защото щипките са много стегнати.Така лайсната излиза заедно с щипките.Не се опитвай да дърпаш лайсната отвън със сила защото ще счупиш гнездата на щипките на самата лайсна. ....От опит го знам...
....Успех.

- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
Re: Сваляне на лайсни
KVK78 написа:Някой да има идея как се свалят странични лайсни на вратите на пасат 3.трябва ли да махам тапицерията отвътре на вратите или са само на щипки и с отверката да се справямпомагайте моля
Колег аако говориш за Пасатчето н алинкати-аватара ме слушай мен,той е като моя.Та значи лайстните се свалят много лесно без да е необходимо да демонтираш корите от вътре,просто леко с отверка подващаш лайстната от задния край и леко дърпаш.Ако не са сваляни отдавна значи се приготви от 5 възможни щипки които ги има по нея,по голямат ачаст да се счупан ,при мен оставах апо 1-2 максимум.
Това не е болка за умиране аз имам ако не намериш пиши ще помагам,но като сложиш нови става екстра,просто няма проблем дори и да искаш да я свалиш после трябва само лекичко с отверка да подхващащ там където са самите щипки.
Така че успех и слушай кво ти казвам,просто съм ги минал тези тренировки.