Сваляне на лайсни

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
KVK78
Автомобил:
Двигател:

Сваляне на лайсни

Мнениеот KVK78 » Пон 15 май 2006 17:02

Някой да има идея как се свалят странични лайсни на вратите на пасат 3.трябва ли да махам тапицерията отвътре на вратите или са само на щипки и с отверката да се справям :)помагайте моля

Staikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Staikov » Вто 12 сеп 2006 14:09

Аз съм сменял тази на калника,че каято го купих я нямаше.Купих я от Юнитрейд(мисълта ми е че трябва да е оригинална)и се закрепваше директно на калника само с копчета.Та мисълта ми е,че би трябвало и на вратите да са на същия принцип.Най-точно могат да кажат само крадците :beat_butt2 ,че си падат да ги свалят!

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Вто 12 сеп 2006 15:04

Щипки има и трябва много да се внимава.Свалят се корите.Щипките на лайсната (от вътрешната страна на вратата)се натискат в посока отвътре-навън докато искочат от дупките на вратата,където се казва иска се малко чалъм.Иска се малко по-голямо усилие за това защото щипките са много стегнати.Така лайсната излиза заедно с щипките.Не се опитвай да дърпаш лайсната отвън със сила защото ще счупиш гнездата на щипките на самата лайсна. ....От опит го знам... :? ....Успех.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 12 сеп 2006 15:53

Ами! Няма такова нещо! Преди 2-3 седмици без да искам натиснах по-силничко с коляно една от тези лайсни и тя се отмести на страни и се разкопча! Бутай странично. Имай предвид, че са със стегнати захващалки

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Re: Сваляне на лайсни

Мнениеот MITKO_DVD » Вто 12 сеп 2006 18:26

KVK78 написа:Някой да има идея как се свалят странични лайсни на вратите на пасат 3.трябва ли да махам тапицерията отвътре на вратите или са само на щипки и с отверката да се справям :)помагайте моля

Колег аако говориш за Пасатчето н алинкати-аватара ме слушай мен,той е като моя.Та значи лайстните се свалят много лесно без да е необходимо да демонтираш корите от вътре,просто леко с отверка подващаш лайстната от задния край и леко дърпаш.Ако не са сваляни отдавна значи се приготви от 5 възможни щипки които ги има по нея,по голямат ачаст да се счупан ,при мен оставах апо 1-2 максимум.
Това не е болка за умиране аз имам ако не намериш пиши ще помагам,но като сложиш нови става екстра,просто няма проблем дори и да искаш да я свалиш после трябва само лекичко с отверка да подхващащ там където са самите щипки.
Така че успех и слушай кво ти казвам,просто съм ги минал тези тренировки. 8)

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Сря 13 сеп 2006 7:46

Нали това му обяснявам на колегата , въпроса е да свали лаисната без да чупи щипките. :lol:

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Сря 13 сеп 2006 10:25

drago_tr написа:Нали това му обяснявам на колегата , въпроса е да свали лаисната без да чупи щипките. :lol:

Ако не са сваляни никога неможе да свали лайстната без да счупи щипки повярвайми.

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Сря 13 сеп 2006 15:09

На моят Пасат се свалят много лесно -без да счупя нито една щипка!!!
Просто на задна скорост тръкнах лайстната на вратата в един метален кол. Отворих и затворих вратата и лайстната сама падна-поставянето е без проблем :042:

Върни се в “Passat”