смяна на масло на скоростна кутия
смяна на масло на скоростна кутия
Колеги имам VW пасат - 3 автоматик, 2000 куб, 115 к,1996 г на 190 000 км трябва ли да се сменя маслото на скоростната кутия къде да го сменя и с какво масло
- Стиви Джи
- Автомобил:
- Двигател:
Ами някои експерти казват, че не се сменяло ама аз нещо не им вярвам. Общо взето колкото хора съм питал толкова различни мнения съм получавал. На 25 - 30к според мен е задължително да се смени. Аз масло си взимам от аутохит. Отивам с номера на скоростната кутия и те ми казват кво ми трябва. Освен него трябва да се смени и някаква мембрана ли беше или диафрагма, не мога да се сетя, защото не съм много технически грамотен ама като отидаш да пазаруваш ще ти кажат. В момента ми е мобил маслото в автомата, числа не мога да ти кажа.
пп.
Сигурен ли си, че пасата ти е 3?
пп.
Сигурен ли си, че пасата ти е 3?
- alien1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега аз съм с Пасат Б3 1991г автоматик. По книжка съм гледал, че специално за моя двигател дават че се сменяло масло+филтър+гарнитура на всеки 3 години или 60 000 км в зависимост кое настъпи първо. Март тази година смених и трите работи в автоцентър "Автоматик". Миналата година по същото време предния собственик е сменил само масло и филтър пак там / имат база данни и може да си провериш всичко/. Всичко ми излезе към 115лв по спомени. От там ми казаха, че се сменяло всяка година или на 20 000 км. Така пише и на лепенката им която ми лепнаха. Не знам на тях или на руската книжка за Пасат да вярвам ама за по сигурно ще го сменям на година и половина или 20-25 000км да ми е мирна главата.
Благодаря ти MITKO_DVD!
Колата ми е SEAT Ibiza 1,9SDI 1999 на 130х. , реални по документи.
Маслото изглежда добре и почти до максимума. Изискването по книжката е 75W90 синтетика, но GL4. Каква марка би ми препоръчал като специалист. Искам да е най доброто за автомобила. Бях се насочил към MEGUIN GL5, но нямат по 1л.

Маслото изглежда добре и почти до максимума. Изискването по книжката е 75W90 синтетика, но GL4. Каква марка би ми препоръчал като специалист. Искам да е най доброто за автомобила. Бях се насочил към MEGUIN GL5, но нямат по 1л.
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
4ep написа:Благодаря ти MITKO_DVD!
Колата ми е SEAT Ibiza 1,9SDI 1999 на 130х. , реални по документи.
Колега аз по принцип работя само с Castrol , то има точно такава модификация 75W90,досега не съм имал проблеми с това масло.