Здарвейте,става въпрос за:
пасат 1.8 бензин,моно инжекция,92 г.-имам чувството че скоростната кутия е сменена,защото при 90км/ч.,оборотомера е на около 2500 оборота,накой да се е сблъсквал с такъв проблем?-гумите са 185х65х14
несъответствие обороти/скорост?! пасат 1.8 бензин,моно 92 г.
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: несъответствие обороти/скорост?!
Колега, какъв е дивгателя като код - би трябвало да е АБС, като моя
И аз се чудя защо 100км/ч са ми близо 3000 оборота. Моля някой ако знае какви скоростни кутии (като код) се слагат на този двигател да каже. Мисля, че моята е 2Y, но не съм сигурен.

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Ето за скоростните кутии http://volkswagen.msk.ru/index.php?p=page05, мисля че 2500 оборота 90км/ч е нормално за 5-та предавка, защото не е уточнено за коя предавка става въпрос.
Кода на мотора е RP, със най-късата скоростна кутия.
При тези маратонки с които си е напълно точно.
При 15" е друга бира като мен например.
Ако патуваш често на дълги отсечки можеш да я смениш с по-дълга ако ти е толкова проблемно да караш на високи обороти. Верно шумни стават тия стари коли като минат 3000 оборота..
При тези маратонки с които си е напълно точно.
При 15" е друга бира като мен например.
Ако патуваш често на дълги отсечки можеш да я смениш с по-дълга ако ти е толкова проблемно да караш на високи обороти. Верно шумни стават тия стари коли като минат 3000 оборота..
-
- Автомобил:
- Двигател:
даже бая си биваш,моя върви на 100км с 3000 об/мин и ми е много,но аз съм комби.Значи при 90км. ще съм с 2750об/мин.За сравневие при 120км/ч разликата в оборотите между комбито и седана ни е 500 об/м.След 110км моя почва да пълни оборотите много по-бързо.На 110км.съм с 3250об/мин.За още 10 км повече оборотите се вдигат вече с 500,така на 120км./ч държа над 3750 об.Двигател АБС,КОМБИ
Вчера свалях кутията,търсих код но намерих само един номер вътре в кожха.Ако някой знае да ми каже къде да търся..
Лятото карам с 15-ки и не виждам някаква разлика в оборотите.Ако има то те са впорядъка на 100 оборота.
Вчера свалях кутията,търсих код но намерих само един номер вътре в кожха.Ако някой знае да ми каже къде да търся..
Лятото карам с 15-ки и не виждам някаква разлика в оборотите.Ако има то те са впорядъка на 100 оборота.
Страшно наблюдение над оборите повреме на движение имаш
Ти си с 2000кубиков мотор все пак. Кутийте са къси.
За пасат мисля че масово слагани са 9А. Ако не е така да ме поправят колегите.
Трябва да има много числа по кожуха на скоростите първите 2 или 3 са кода.Провери, но първо я почисти че да го намериш
Като си с 15" няма разлика в оборитите а в показването на км/ч с по големи гуми е поне 20 отгоре.
По каталог 185/65/14" е размера.

Ти си с 2000кубиков мотор все пак. Кутийте са къси.
За пасат мисля че масово слагани са 9А. Ако не е така да ме поправят колегите.
Трябва да има много числа по кожуха на скоростите първите 2 или 3 са кода.Провери, но първо я почисти че да го намериш

Като си с 15" няма разлика в оборитите а в показването на км/ч с по големи гуми е поне 20 отгоре.
По каталог 185/65/14" е размера.
-
- Автомобил:
- Двигател:
значи не си разбрал и не си чел.Тея данни които написах са за АВС мотор,Б4 комби,сравнение направих с 2Е-то,няма как да са му къси скоростите особенно сравнени с моите.За моята кошница 160 е тавана на бягане,влизам в критични обороти.За 2Е не мисля,не съм го засичал колко върви но 160 със сигурност съм вдигал с него.А за гумите пак грешиш.Лятото съм с 195/60/15,разликата която дават по книга,е да съм с 3 км.по-малко от отчетените 100....А за скоростната ми почва с WWO после има и едно 02A и някакъв номер.Не знам кое е точно...
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Съотношението скорост по километраж/обороти се запазва постоянно, независимо от размера гуми. Гумите ти променят реалната скорост, не тази по прибор. Пример - вдигаш предницата, сваляш колелата и пробваш - все едно си с колела.
И защо си мислите, че оборотомерите ви са верни?
И защо си мислите, че оборотомерите ви са верни?

-
- Автомобил:
- Двигател:
казах,че с 3 км.реално караш по бавно...а ти защо си мислиш,че километражите НИ не са верни?Говорим за скорост,не за пробег.И до тук аз приказвам от опит,а ти?
-
- Автомобил: virgine blue B3
- Двигател:
Re: несъответствие обороти/скорост?! пасат 1.8 бензин,моно 92 г.
Боян Бонев написа:Здарвейте,става въпрос за:
пасат 1.8 бензин,моно инжекция,92 г.-имам чувството че скоростната кутия е сменена,защото при 90км/ч.,оборотомера е на около 2500 оборота,накой да се е сблъсквал с такъв проблем?-гумите са 185х65х14
Предполагам си със скоростна кутия с код AYK , AYH , които са късички .Аз съм със същата , в града си карам на 5 скорост с 60 км/ч

-
- Автомобил:
- Двигател:
Какво му е проблемното на 90км/ч да са 2500 оборота? Имайте предвид, че на 1.8 двигателя, върха на въртящия му момент е на 2500 оборота. По-икономично шофиране от 90км/ч с 2500 оборота извън града няма да направите. Освен ако не почнете да я гасите по нанадолнищата, ама ще трябва да си мажите ръцете с талк, като щангистите, че да не изпуснете волана на някой по-остър завой.
Също така имайте предвид, че скоростомера на таблото лъже и показва повече. С колкото по-голяма скорост шофирате, толкова по-голяма е грешката. На реални 40км/ч е 5км/ч отгоре. На 100км/ч е 10км/ч. На 120км/ч е още повече и т.н. Това на стандартни гуми. При по-големи гуми, грешката е по-малка. На някои хора ще им се стори несериозно, но нека отделят време и да проверят.

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Боян Бонев написа:Здарвейте,става въпрос за:
Не виждам нищо ненормално в тези обороти и показания за скорост. Кажи код на скоростите, има го на стикер отзад в багажника.
-
- Автомобил:
- Двигател:
...благодаря ви колеги за информацията,май като гледам си е нормално да върви с тези обороти на 5-та предавка!
- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
Боян Бонев написа:...благодаря ви колеги за информацията,май като гледам си е нормално да върви с тези обороти на 5-та предавка!
Да,нормално е...а кода ако толко те интересува можеш да ги видиш на стикера в багажника,намира се под мокета.
Ето ги кодовете viewtopic.php?f=17&t=172474
мисля ,че твоята е като моята стара CGX, но я смених с АFE която на 3000 е към 115-118 км.Има и калкулатор на страницата на който може да наложиш цифрите и да ги сравниш.
мисля ,че твоята е като моята стара CGX, но я смених с АFE която на 3000 е към 115-118 км.Има и калкулатор на страницата на който може да наложиш цифрите и да ги сравниш.
като се зачисти с телена четка се вижда.Zlatina написа:.Ако някой знае да ми каже къде да търся..
в