DSG на Пасат Б6 - странно поведение!

Техническа и сервизна информация за Passat
treisbg
Автомобил:
Двигател:

DSG на Пасат Б6 - странно поведение!

Мнениеот treisbg » Нед 18 дек 2011 12:14

Здравейте колеги.Имам следното питане,след като застудя ми направи впечатление, че автоматика започна да превключва една идея по късно на по висока предавка (държи колата по в обороти) при спиране се получава по кофти ефекта защото леко придърпва като ги връща надолу.Когато карам бавно и съм на 2-ра и започна да ускорявам нормално (бавно) връща 1-ва предавка, преди това нещо го нямаше.
Та питането ми е дали има нещо общо по студеното време.Маслото и филтъра на скоростите са сменени преди 2 хил. км.
Благодаря предварително.

Потребителски аватар
luciuz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: DSG на Пасат Б6 - странно поведение!

Мнениеот luciuz » Нед 18 дек 2011 13:47

Здрасти,

когато е студено времето и колата още не е загряла е нормално да ти държи малко повече обороти преди да ти качи предавка. Можеш ли да кажеш на каква температура (на таблото) ти прави това?

Това, че ти сваля от втора на първа ми е малко странно обаче. Не мога да се сетя за случай, когато при нормално ускорение да го прави при мен, а ми е вече 5-та зима.

110 лв. струва в Порше Изток ъпдейт на софтуера на DSG - ако искаш може да се разходиш до тях.

bobi878
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bobi878 » Нед 18 дек 2011 16:56

Абсолютно нормално е! Това не е само с дсг скоростните кутий, а и при други автоматици.

treisbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот treisbg » Нед 18 дек 2011 20:25

luciuz написа:Здрасти,

когато е студено времето и колата още не е загряла е нормално да ти държи малко повече обороти преди да ти качи предавка. Можеш ли да кажеш на каква температура (на таблото) ти прави това?

Това, че ти сваля от втора на първа ми е малко странно обаче. Не мога да се сетя за случай, когато при нормално ускорение да го прави при мен, а ми е вече 5-та зима.

110 лв. струва в Порше Изток ъпдейт на софтуера на DSG - ако искаш може да се разходиш до тях.

Значи това го прави и при загряла кола, примерно пускам спирачка на директна и е превключила на 2-ра(почти веднага след пускането на спирачката) и когато натисна умеренно газта и връща първа.Имам чувството, че когато карам лежерно го няма това, а когато малко по агресивно се появява все едно се адаптира знам ли ....
Относно софтуера какво подобрява ъпдейта?
Има ли някаква разлика след него?
Благодаря ти за отговора!

Потребителски аватар
luciuz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот luciuz » Нед 18 дек 2011 22:11

Лятото ми играеха оборотите, когато съм на D на място и температурата е под 60 градуса. Т.е. ако спра на по-дълъг светофар първите няколко минути след потегляне. Направи ми го последователно няколко дни и не бях сигурен дали е нещо от нафтата или от скоростната кутия. Така или иначе ходих за смяна на масло и пр. и ми предложиха да го преинсталират. След това не съм имал подобен проблем.

Върни се в “Passat”